Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čarobna torta

A unutra vas čeka iznenađenje

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čarobna torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

50 g oljuštenog, mlevenog badema
50 g čokolade za kuvanje
3 jaja
2 kašika/e vode vrele
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
0,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil:

4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
0.5 rendane kore pomorandže
200 ml soka od pomorandže
25 g šećera
600 g slatke pavlake za kuvanje
50 g čokolade za kuvanje

Ukrašavanje:

2 kesice Dr. Oetker Šlag pene
250 ml mleka
30 g rendane čokolade za kuvanje

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Propržite badem u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i prespite na tanjir da se ohladi. Fino izrendajte čokoladu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa vrelom vodom pomoću miksera (nastavci za mućenje), muteći oko 1 minut. Pomešajte šećer i vanilin šećer i dodajte u roku od jednog minuta, nastavite da mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, mlevenim bademom i rendanom čokoladom i dodajte postepeno u smesu muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. .

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Izvadite pečenu koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, ostavite da se ohladi pa presecite jednom vodoravno.

3

Fil

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže i rastvorite. Pomešajte rastvoreni želatin sa korom od pomorandže, sokom od pomorandže i šećerom. Umutite slatku pavlaku i 2/3 sjedinite sa želatinom, kada ovaj počne da se želira. Donju koru stavite na tacnu, oko nje stavite očišćeni obruč kalupa i namažite pavlakom sa ukusom pomorandže (ostavite 5 kašika po strani). Grubo usitnite čokoladu, otopite na pari, malo je prohladite i pomešajte sa preostalom trećinom pavlake. Sipajte u špric sa okruglim nastavkom i ušpricajte tufne u pavlaku od pomorandže. Poklopite gornjom korom, blago pritisnite i premažite odozgo sa 5 kašika pavlake koje ste ostavili po strani. Stavite tortu u frižider, neka odstoji 2 sata.

4

Ukrašavanje

Odstranite pažljivo obruč kalupa. Čvrsto umutite šlag penu. Ukrasite rubove torte i površinu šlagom, pospite rendanom čokoladom. Držite tortu u frižideru sve do služenja.