Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Brzi čokoladni kolač

Oduševiće vas lagana priprema i neodoljivi čokoladni ukus ovog deserta!

12 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Brzi čokoladni kolač

Podloga:

200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g maslaca

Fil:

250 ml pavlake za kuvanje
500 ml mleka
300 g mlečne čokolade
100 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Želatin beli mleveni
50 ml vode hladne

Ukrašavanje:

50 g lešnika seckanog

Priprema

Priprema

1

Priprema podloge

Penasto umutiti mikserom 100 g maslaca (sobne temperature). Dodati 200 g Dr. Oetker Mlevenog keksa, zatim umesiti rukom. U okrugli kalup prečnika 28 cm, prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati smesu i ravnomerno rasporediti uz pritiskanje da podloga bude ravna. Staviti u frižider i za to vreme pripremiti fil.

2

Priprema fila

U 50 ml hladne vode rastvoriti 2 Dr. Oetker Želatina (mlevenog belog) i ostaviti 10 minuta da nabubri. U dublju šerpu sipati 500 ml mleka, 250 ml pavlake (krema) za kuvanje, 300 g mlečne čokolade (prethodno izlomljene na kockice) i 100 g šećera i mešati konstantno na srednjoj temperaturi (ne treba da provri), dok se sastojci ne otope. Zatim dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi i skloniti sa vatre.

3

Filovanje podloge

Fil kratko prohladiti, ravnomerno preliti preko smeše sa keksom u kalupu. Posle desetak minuta, staviti u frižider da se dobro ohladi, par sati ili do sutradan.

4

Ukrašavanje

Posuti seckanim lešnikom.