Flag

Brzi čokoladni kolač

12 Porcija/e
Jednostavno
40
Oduševiće vas lagana priprema i neodoljivi čokoladni ukus ovog deserta!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto pavlake, možete koristiti i kiselu pavlaku (min. 20% m.m.).
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Podloga
200 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 gmaslaca
Fil
250 mlpavlake za kuvanje
500 mlmleka
300 gmlečne čokolade
100 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Želatin beli mleveni
50 mlvode hladne
Ukrašavanje
50 glešnika seckanog
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1

Priprema podloge

Penasto umutiti mikserom 100 g maslaca (sobne temperature). Dodati 200 g Dr. Oetker Mlevenog keksa, zatim umesiti rukom. U okrugli kalup prečnika 28 cm, prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati smesu i ravnomerno rasporediti uz pritiskanje da podloga bude ravna. Staviti u frižider i za to vreme pripremiti fil.

2

Priprema fila

U 50 ml hladne vode rastvoriti 2 Dr. Oetker Želatina (mlevenog belog) i ostaviti 10 minuta da nabubri. U dublju šerpu sipati 500 ml mleka, 250 ml pavlake (krema) za kuvanje, 300 g mlečne čokolade (prethodno izlomljene na kockice) i 100 g šećera i mešati konstantno na srednjoj temperaturi (ne treba da provri), dok se sastojci ne otope. Zatim dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi i skloniti sa vatre.

3

Filovanje podloge

Fil kratko prohladiti, ravnomerno preliti preko smeše sa keksom u kalupu. Posle desetak minuta, staviti u frižider da se dobro ohladi, par sati ili do sutradan.

4

Ukrašavanje

Posuti seckanim lešnikom.

  • Umesto pavlake, možete koristiti i kiselu pavlaku (min. 20% m.m.).