Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Biskvitni puding pužići

Rolat sa ukusom čokolade i jagode

1 Rolat

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Biskvitni puding pužići

Biskvitna smesa:

4 jaja
100 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade

Varijanta za dijabetičare:

30 g voćnog šećera umesto šećera ili 4 ml tečnog zaslađivača

Fil:

500 ml mleka
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom jagode

Varijanta za dijabetičare:

5 ml tečnog zaslađivača umesto šećera

Ukrašavanje:

malo čokoladnih štapića ili grisina umočenih u otopljenu čokoladu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Penasto umutite jaja sa šećerom ili zaslađivačem. Preko smese prosejte prašak za puding i pažljivo sjedinite. Namažite smesu ravnomerno na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm). Stavite da se peče na srednjem nivou rerne.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

Nivo rerne: srednja

2

Biskvit odmah nakon pečenja istresite na šećerom posuti papir za pečenje. Papir sa kojim se pekao biskvit, blago premažite vodom i odmah odstranite. Biskvit pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom.

3

Za fil pripremite puding prema uputstvu sa kesice. Ako pripremate recept za dijabetičara, šećer zamenite tečnim zaslađivačem. Vreo puding tako nanesite na biskvit, da na gornjem vrhu sloj pudinga bude malo deblji. Pomoću papira uvijte biskvit u rolat, odozdo prema gore, ali ne do kraja. Mora da ostane neuvijen rub od oko 3 cm.

4

Ostavite rolat da odstoji 3 sata na hladnom mestu. Rolat isecite na ca. 3 cm široke parčiće, pritom uvek iznova uranjajte nož u vrelu vodu i obrišite. U neuvijeni kraj svakog parčeta zabodite dva čokoladna štapića ili dve grisine uronjene u topljenu čokoladu.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste