Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Banana rolat sa krem pudingom

Pripremite rolat sa bananama i krem pudingom. Niko neće moći da odoli!

15 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Banana rolat sa krem pudingom

Za patišpanj:

7 jaja
7 kašika/e šećera
5 kašika/e brašna
2 kašika/e Dr. Oetker Kakao
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e tople vode
1 kašika ulja

Za fil:

2 kesice Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile i mlevenim keksom
500 ml hladnog mleka
Dr. Oetker Čoko komadići

Dodatno:

3 banana/e

Za dekoraciju:

1 kesica Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile i mlevenim keksom
400 ml hladnog mleka
50 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake

Priprema

Priprema

1

Patišpanj

Belanca izmiksajte uz postepeno dodavanje šećera, a onda dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao prah pa dodajte u pripremljena jaja. Na kraju dodajte toplu vodu i ulje, a onda špatulom promešajte. Sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 13-15 minuta na 200 °C. Pečeni patišpanj izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.

2

Fil

U sud sipajte mleko i dodajte sadržaj kesica krem pudinga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Patišpanj poprskajte mlekom, premažite filom, pa preko pospite čoko komadićima. Složite banane i urolajte. Ostavite da se ohladi oko 60 minuta.

3

Nakon toga, u sud sipajte 300 ml hladnog mleka. Dodajte krem puding i na isti način umutite mikserom. Rolat premažite krem pudingom, pa dekorišite kakao prahom. U sud sipajte 100 ml mleka i dodajte šlag krem. Umutite mikserom, sipajte u poslastičarsku kesu i ukrasite. Ohladite pre služenja.