Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Bakin žuti kolač sa voćem

Recept za sočni bakin kolač sa šljivama, malinama i višnjama.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bakin žuti kolač sa voćem

Osnova:

8 jaja
350 g šećera
320 ml jogurta
220 g putera/maslaca
70 ml ulja
400 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
300 g smrznutih malina
200 g smrznutih šljiva
200 g višanja iz soka

Preliv za višnje:

4 kašika/e šećera u prahu
Dr. Oetker Boja za kolače crvena

Preliv za maline:

80 g bele čokolade
2 kašika/e slatke pavlake
Dr. Oetker Boja za kolače crvena

Preliv za šljive:

100 g crne čokolade

Dekoracija:

domaće slatko

Sok:

200 g višanja
100 g bobičastog voća
100 ml vode
6 kašika/e šećera

Priprema

Priprema

1

Osnova

Umutiti žumanca, dodati ulje i rastopljeni puter, zatim šećer i jogurt. U brašno sipati prašak za pecivo, pa ga dodati u smesu od žumanaca, promešati da se masa sjedini. Čvrsto umutiti belanca i špatulom umešati u smesu od žumanaca. Dobijenu masu za testo (osnovu) izliti u tri iste modle obložene papirom za pečenje. (može i u veliki pleh od rerne). U jednu modlu dodati višnje iz soka, u drugu maline, a u treću šljve. Peći na 170 C 30 minuta.

2

Preliv

Pomešati prah šećer i boju u avanu, pa mešati dok se šećer ne oboji. Posuti preko gotovog kolača sa višnjama. Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, dodati boju, pa šarati po gotovim kolačima od maline. Komade crne čokolade posuti po kolačima od šljiva.

3

Dekoracija

Služiti uz gotovo domaće slatko.

4

Sok

Skuvati višnje, šećer i vodu. Procediti tako da kožice od višanja ne odu u sok. Sok od otopljenih malina i šljiva spojiti sa sokom od višanja. U čaše servirati sveže voće i naliti sokom.