Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baking Powder

Lava kolač

Postoje kolači, koje jednostavno morate da probate. Jedan od njih, tačnije četiri, koliko ih je u jednoj mešavini za kolače, predstavlja pravo čokoladno iznenađenje. A i kalupi su sadržani u kutiji. Kada želite nekoga stvarno da razmazite i priuštite mu nezaboravan užitak, pripremite nove Lava kolače, sočne čokoladne kolače sa srcem od tečne, tople čokolade nezamenljivog ukusa. Manje od pola sata pripreme, a gosti će pomisliti da ste proveli čitav dan pripremajući ovaj neobični desert! Priznanje za ovaj kolač vam je zagarantovano!

 

 

1

Način pripreme:

Prvo zagrejte rernu i podmažite modlice. Stavite kesicu sa gotovom kakao glazurom u vruću vodu 4-5 minuta (bez otvaranja). Izvadite glazuru iz vode i ostavite je 5 minuta da se ohladi. Mešavinu za testo sipajte u posudu za mešanje i dodajte 2 jaja. Mešajte metlicom za mućenje 2-3 minuta. U testo dodajte otopljenu glazuru i mešajte metlicom za mućenje još 1 minut. Rasporedite testo u prethodno premazane modlice. Testom ispunite do ¾ sadržaja modlica. Napunjene modlice stavite na najniži nivo prethodno zagrejane rerne i pecite 8 minuta na 230°C. Ne otvarajte rernu za vreme pečenja! Nakon pečenja ostavite Lava kolač u modlicama još 5 minuta da se ohlade. Okrenite modlice sa kolačima na dezertne tanjire za posluživanje. Polako odstranite modlice. Da biste sačuvali kremasti sadržaj srca Lava kolača, služite ih tople!

Lava kolač (1 Recepti)

Alergeni

Na pakovanjima naših proizvoda, svi sastojci koji u sebi sadrže alergene označeni su podebljanim velikim slovima, u skladu sa zakonskom regulativom i lako su uočljivi i čitljivi.

Informacije i nutritivne vrednosti Lava kolač

Prosečna nutritivna vrednost pripremljenog proizvoda (140 g smeše za testo + 75 g glazure + 2 jaja) 1 porcija = 1 kolač oko 74 g
100 g proizvoda porcija %*
Energija 1.663 kJ
397 kcal
1.231 kJ
294 kcal
15 %
15 %
Masti 17 g
13 g
19 %
od kojih zasićene masne kiseline 9,2 g
6,8 g
34 %
Ugljeni hidrati 51 g
38 g
15 %
od kojih šećeri 44 g
32 g
36 %
Proteini 7,8 g
5,7 g
11 %
So 0,24 g
0,18 g
3 %
*Preporučeni dnevni unos za prosečnu odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal)

Više detalja o proizvodu

Količina: 215g