Flag

Mileram torta

16 Porcija/e
Srednje teško
150
Osvežavajuća i veoma ukusna torta sa malinama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
200 gbrašna
70 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
70 gputera/maslaca sobne temperature
1 komadjaje
Fil
700 mlmleka
3 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
250 gšećera
800 gmilerama
Ostalo
400 gsmrznutih malina
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
Dr. Oetker Šlag pena za dekoraciju po želji
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Šlag pena za dekoraciju po želji
1

U činiju staviti brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšali puter i jaje. Sve
zajedno umesiti dok ne nastane smesa koja se može oblikovati. Nakon toga je odmah
razvaljati na brašnjavoj podlozi ili pek papiru par centimentara većem od samog
kalupa.

2

Izvaljano testo preneti u kalup prečnika 28cm koji je prethodno podmazan i posut
brašnom (dobro podmazati bočne strane kalupa, a na dno možete uglaviti pek papir).
Testo sada pažljivo složiti i rasporediti u kalupu po dnu i ivicama. Ukoliko je ostalo viška,
samo ga odrežete i spremnu koricu odložite u frižider.

3

Za fil pomešati 150 ml mleka sa pudingom, a ostatak mleka staviti da se kuva sa
šećerom. Kada mleko krene da vri, skloniti ga sa ringle, umešati razmućeni puding i
kuvati još par minuta da se zgusne.

4

Zatim skloniti puding sa ringle i odmah umešati mileram.

5

Gotov fil sada rasporediti u pripremljenoj korici, pa na to odmah rasporediti i maline.

6

Tortu sada staviti u zagrejanu renu na 170 stepeni i peći je 70 minuta.

7

Nakon pečenja ostaviti je da se ohladi na sobnoj temperaturi i pripemati prozirni preliv.

8

Preliv pripremite po upustvu koje se nalazi na poleđini kesice za preliv i odmah ga prelivate preko torte.

9

Nakon toga staviti tortu u frižider i ostaviti je da se hladi preko noći. Sledećeg dana je pažljivo izvaditi iz kalupa, ukrasiti po želji i spremna je za serviranje i jelo.