Flag

Čokoladni kolač bez šećera

6 Porcija/e
Srednje teško
60
Pripremite čokoladni kolač sa zaslađivačem.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ovaj recept je takođe pogodan za KETO dijetu i za dijabetičare. Međutim, ukoliko želite, eritritol možete zameniti istom količinom urmi. U zavisnosti od sezone, za ukrašavanje možete koristiti i trešnje ili jagode.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za koru
2 komadajaja (M veličine)
100 geritritola (zamena za šećer)
1 prstohvatsoli
2 kašičiceDr. Oetker Arome vanila
100 gmlevenih badema
25 gDr. Oetker Kakao
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
70 mlbademovog mleka
20 gkokosovog ulja (tečnog)
Za krem
1 komadzreli avokado
10 gDr. Oetker Kakao
20 geritritola (zamene za šećer)
Za preliv
30 gcrnih ribizli
40 gborovnica
1 kašikakakao komadića
1 kašičicajestivih cvetnih latica
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Zagrejati rernu (gornji/donji grejač : 180 °C). Obložite kalup prečnika 20 cm papirom za pečenje. Odvojite belanca od žumanca. Umutite belanca sa eritritolom i solju dok ne postane čvrsto.

Umutite žumanca sa aromom vanile, dok ne postane penasto. Umešajte mlevene bademe, kakao prah i prašak za pecivo u smesu od žumanaca, dodajući povremeno bademovo mleko i kokosovo ulje. Malo po malo dodajte belanca i prespite masu u kalup. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 30 minuta, a zatim ostavite da se ohladi.

2

U međuvremenu za fil, uklonite košticu iz avokada, stavite sadržaj u dublju činiju i izgnječite sa kakao prahom i eritritolom.

3

Ukolonite papir za pečenje sa donjeg dela kore i nanesite fil preko kore. Ukrasite kolač formiranjem polumeseca sa crnim ribizlama, borovnicama, komadićima lomljenog kakaoa i jestivim laticama.

  • Ovaj recept je takođe pogodan za KETO dijetu i za dijabetičare. Međutim, ukoliko želite, eritritol možete zameniti istom količinom urmi. U zavisnosti od sezone, za ukrašavanje možete koristiti i trešnje ili jagode.