Flag

Bobanova torta

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Ukusna torta u kojoj se spaja ukus čokoladne kore, fila od borovnica i šlag pene.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za džem
400 gborovnica smrznutih
10 gDr. Oetker Džemfixa 3:1
120 gšećera
Za koricu
6jaja
120 gšećera
120 gčokolade za kuvanje
0,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Za šlag
1 kesicaDr. Oetker Šlag pene
125 mlmleka hladnog
rendana čokolada za dekoraciju
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 3:1
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

Prvo pripremiti džem. Odleđeno voće staviti u šerpu, dodati šećer i Džemfix i kuvati dok ne provri. Kada provri, kuvati još 1-2 minuta. Sipati u pripremljenu teglu i ostaviti da se ohladi i stegne u potpunosti.

2

Za koru umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Čokoladu istopiti, u drugoj posudi žicom pomešati žumanca sa praškom za pecivo. Čokoladu i žumanca spojiti u jednu smesu, na kraju umešati i belanca.

3

Testo rasporediti u kalupu prečnika 22cm koji je prethodno obložen pek papirom i peći koru 35 minuta na 170 stepeni.

4

Nakon pečenja neka se i kora ohladi u potpunosti.

5

Na kraju umutiti hladno mleko sa šlag penom i složiti tortu na sledeći način: na tacnu stavite koru, premažite je džemom, preko rasporedite šlag i na kraju narendajte malo čokolade.

6

Tortu odložiti preko noći u frižider, sutradan uživajte!