Flag

Baklava sa rozen korama i jabukama

24 Porcija/e
Jednostavno
90
Baklava pripremljena na malo drugačiji način.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za vreme posta koristite posni margarin umesto maslaca.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
1,5 kgjabuka
1 kesicaDr. Oetker Mleveni cimet
200 gmleveni orasi
750 mlvode
850 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
otprilike 2 - 3 kašičicesoka od limuna
250 gmaslaca / posnog margarina
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Mleveni cimet
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Jabuke oljuštite i izrendajte. Prodinstajte da ispari tečnost koju su jabuke pustile. Sklonite sa vatre i dodajte cimet i mlevene orahe. Promešajte.

2

Pekač dimenzija približnih korama (20 x 30 cm) podmažite maslacem. Ređajte kore u pleh, pa svaku koru ravnomerno premažite filom, osim poslednje. Pažljivo isecite na kvadrate, zatim na trouglove. Maslac otopite i ravnomerno prelijte.

3

Pecite na 200℃, oko 30-35 minuta.

4

U odgovarajući sud sipajte vodu, šećer i vanilin šećer. Promešajte, pa kada provri, kuvajte još oko 7-8 minuta. Dodajte sok od limuna i sklonite sa vatre. Preko pečene i ohlađene baklave sipajte vruć preliv i ostavite da se ohladi.

  • Za vreme posta koristite posni margarin umesto maslaca.