Vanila: Kraljica začina

Kao kraljica začina, vanila je jedan od najskupljih i najpopularnijih začina na svetu. Dozvolite da vas mirisna aroma vanile povede na putovanje i saznajte nešto o istoriji same biljke. Otkrijte naše fantastične proizvode od vanile i slasne recepte sa divnom aromom vanile.

Činjenice o vanili

Na našem fascinantnom putovanju svetom vanile saznaćemo razne zanimljivosti. Ovde smo prikupili najvažnije činjenice.

 

Kako se izgovara reč vanila?

Kada biste reč vanilla potražili u rečniku utvrdili biste da se izgovara tačno onako kako se piše - sa čujnim „I“ u sredini [vəˈnɪl.ə]. Reč vanila nastala je od francuskog vanille i španskog vainilla, koji znače mahune.

Bourbon vanila tako je nazvana po ostrvu Réunion, istočno od Madagaskara, koji se do 1974. zvao Île de Bourbon, na kojem se do dana današnjeg uzgajaju mahune Bourbon vanile.

 

Kakvog je ukusa vanila?

Vanila je baršunastog, slatkog ukusa. U jakoj aromi Bourbon vanile mogu se osetiti cvetne, drvene, pa čak i alkoholne note. Vanila zahvaljujući svojoj kompleksnoj aromi ima široku primenu u kulinarstvu. Ovde možete pronaći recepte za slatka i aromatična jela s vanilom.

 

Koje je boje vanila?

Mahune i semenke vanile nisu žute boje klasičnog sladoleda od vanile. U stvari su - crne. Crne tačkice u proizvodima od vanile su znak da sadrže semenke ili usitnjene mahune vanile. S druge strane, cvetovi vanile su jarko žute boje.

 

Zašto je vanila tako skupa?

Prosečna cena od 600 eura po kilogramu znači da je vanila izuzetno skupa. Cena joj je proteklih godina znatno narasla iz nekoliko razloga. Jedan je da je potražnja za pravom vanilom porasla jer sve više proizvođača i potrošača prednost daje prirodnim, umesto veštačkim proizvodima arome vanile.

Saznajte više o asortimanu proizvoda od vanile: Vanilin šećer, Burbon vanila aromatizovani šećer, Vanilin sweet zero i Aroma vanile.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: