Flag

Venac sa orasima ili bademima

1 kolač
Srednje teško
40
Idealan kolač za zimsko popodne.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
papir za pečenje
Testo sa sirom i uljem
300 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
125 gsira nemasni, neslani (švapski sir ili kisela pavlaka)
75 mlmleka
75 mljestivog ulja npr. suncokretovog
Fil
200 goraha mlevenih ili oljuštenog, mlevenog badema
100 gšećera
1 komadjaje
1 komadbelance
3 kašika/evode
Premazivanje
1 komadžumance
1 kašikamleka
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Fil

Podmažite tepsiju i obložite je papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Testo sa sirom i uljem

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ne mesite predugo, testo će se inače lepiti. Testo na radnoj površini oblikujte u valjak i razvijte na blago pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik (40 x 35 cm).

3

Fil

Lešnike ili badem, šećer, belance, jaje i vodu sipajte u činiju i dobro izmešajte. Ravnomerno premažite fil po testu, pritom uz ivice ostavite prazno oko 1 cm. Testo namotajte polazeći od duže strane, položite na tepsiju sa „spojem" na dole, u obliku venca, pritom krajeve spojite i pritisnite. Žumance umutite sa mlekom, time premažite venac. Uz pomoć oštrog noža urežite „zvezdice" dubine oko ½ cm u gornju površinu venca. Stavite da se peče na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite venac da se ohladi na rešetki za kolače.