Flag

Tiramisu torta

otprilike 12 Porcija/e
Jednostavno
40
Idealan desert uz popodnevnu kafu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
2 komadajaja
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
75 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gDr. Oetker Gustin
1 kašičicaDr. Oetker Kakao
Za namakanje
1 kašikašećera
1 kašikaDr. Oetker Kakao
100 mlmleka
75 mlespresso kafe hladne ili jake kafe
1 kašikalikera od badema (Amaretto)
Krem
250 gmaskarpone sira
125 gposnog svežeg sira
50 gšećera
1 kašikalikera od badema (Amaretto)
250 mlslatke pavlake umućene
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
Nadev
100 gpiškota
Za dekorisanje
Dr. Oetker Kakao (malo)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Kakao (malo)
1

Dno kalupa za torte (prečnika 26 cm) namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrejte rernu. Električna rerna: 180°C. Rerna na vreo vazduh: 160°C.

2

Biskvit

Jaja mikserom (metlicama) mešajte na najvećoj brzini oko 1 minut u posudi, dok ne postignete penastu smesu. Mešajući tokom 1 minuta dodajte vanilin šećer pomešan sa šećerom i soli. Nastavite mešati još 2 minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, gustinom i kakaom u prahu te kratko umešajte na najnižoj brzini. Testo izlijte u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u rernu. Nivo rerne: dole. Vreme pečenja: oko 20 min.


Odvojite obruč kalupa i skinite ga. Biskvit istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Za namakanje

Pomešajte kakao u prahu i šećer i neprestano mešajući zakuvajte s mlekom. Dodajte espresso kafu i liker Amareto. Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita, stavite biskvit na tacnu za torte i poprskajte polovinom tečnosti.

4

Krem

Pomešajte sir Mascarpone, posni sir, šećer i liker Amareto. Slatku pavlaku s Kremfixom umutite čvrsto i dodajte u smesu. Polovinom krema premažite biskvit i obložite piškotama. Piškote natopite preostalom tečnošču koristeći četkicu. Premažite piškote ostatkom krema. Tortu do konzumacije stavite u frižider.

5

Dekorisanje

Neposredno pre posluživanja pospite kakaom u prahu.