Flag

Tiramisu torta od palačinki

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Kombinacija ukusa tiramisu krema i palačinki od mešavine brašna.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Od ove količine smese za palačinke, možete ispeći oko 23-24, a fila imate za oko 19-20, tako da možete povećati fil za još jedno pakovanje ili prefilovati manje palačinki. Da bi ste pojačali slađi ukus, svaku palačinku, pre fila, možete premazati marmeladom od jagoda.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za palačinke
2 pakovanjaDr. Oetker Palačinke od heljdinog, ječmenog i ovsenog brašna
700 mlmineralne gazirane vode
800 mlvode
40 mlulja
Za fil
2 pakovanjaDr. Oetker Tiramisu
500 mlmleka
100 gšećera u prahu
Dekoracija
Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kakao

Priprema palačinki

U posudu za mućenje sipajte gaziranu mineralnu vodu, vodu, ulje i dodajte sadržaj kesica. Umutiti mikserom da masa bude ujednačena. Palačinke pecite na zagrejanom i podmazanom tiganju, prečnika 21 cm. Ostavite da se palačinke ohlade, pa ih isecite na prečnik od 20 cm, najlakše uz pomoć Dr. Oetker desertnog tanjira.


Priprema fila

U posudu sipajte mleko i sadržaj kesica. Mutiti mikserom najmanjom brzinom, a zatim najvećom brzinom oko 3 min. Dodajte šećer u prahu i još kratko umutite.


Filovanje

Na tacnu stavite prvu palačinku i kašiku fila. Premažite, a onda tako uradite i sa preostalih 18-19 palačinki. Dekorišite po želji i pospite kakao prahom. Ostavite da se ohladi makar sat vremena.

  • Od ove količine smese za palačinke, možete ispeći oko 23-24, a fila imate za oko 19-20, tako da možete povećati fil za još jedno pakovanje ili prefilovati manje palačinki. Da bi ste pojačali slađi ukus, svaku palačinku, pre fila, možete premazati marmeladom od jagoda.