Flag

Tart sa borovnicama

12 Porcija/e
Srednje teško
40
Hrskavi tart od prhkog testa sa svežim borovnicama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup za tart (Ø 28 cm)
malo masnoće
Prhko testo
350 gpšeničnog brašna
1,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
1 komadjaje
175 gmekog margarina ili maslaca
Nadev
500 gborovnica
50 gšećera
0,5 kašičicecimeta mleveni
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Prhko testo

Za testo pomešajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmesite testo prvo na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Testo omotajte folijom za čuvanje svežine i stavite oko 30 minuta na hladno. U međuvremenu namastite kalup za tart. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C

2

Za izradu podloge razvucite polovinu prhkog tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik kruga (Ø oko 28 cm). Namotajte na valjak za testo, prebacite u kalup i odmotajte testo u kalupu. Stavite kalup na rešetku u rernu i ispecite podlogu. Vreme pečenja: oko 20 Min.

3

Ostavite podlogu u kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Potom od preostalog testa odvojite 1/3 i izradite 2 rolne (svaka po 40 cm). Rolne utisnite u kalup u obliku ruba. Preostalo testo tanko razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i narežite na trake širine oko 1 cm.

4

Nadev

Borovnice proberite i operite. Pomešajte šećer s cimetom i dodajte borovnicama. Raspodelite borovnice po kalupu za tart. Zatim, posložite trake testa po nadevu u obliku rešetke. Odrežite višak testa koji prelazi rub kalupa. Stavite tart na rešetku u pećnicu. Vreme pečenja: oko 30 Min. Ostavite tart da se ohladi na kuhinjskoj rešetki ili ga poslužite dok je još topao.