Flag

Snežni kristali

1 kolač
Jednostavno
40
Unesite čaroliju zime u vaš dom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
50 gbele čokolade
170 gmargarina
80 gsmeđeg šećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kašikavoćnog likera od badema
1 komadjaje
170 gpšeničnog brašna
30 gDr. Oetker Gustin
40 gkokosovog brašna
Ukrašavanje
50 gšećera u prahu
2 kašičicevode
biserne perlice
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Testo

Belu čokoladu otopite na pari, dodajte omekšali margarin, pa u posudi za mešanje mutite mikserom sve dok smesa ne postane glatka. Stalno mešajući, postupno dodajte šećer, vanilin šećer i bademov liker, dok ne dobijete povezanu masu. Umešajte jaja, otprilike ½ minuta muteći najvećom brzinom. Brašno izmešajte sa Gustinom, prosejte i kratko umešajte muteći najmanjom brzinom. Od kokosovog brašna odvojite jednu kašiku, ostalo umešajte u testo. Testom napunite špric sa zvezdastim nastavkom (ø 7 mm), pa na podmazanu tepsiju za kolače, obloženu masnim papirom, našpricajte snežne kristale. Pospite preostalim kokosovim brašnom i ispecite.

Pozicija rešetke: srednja

peći: otprilike 12 minuta

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

2

Keksiće zajedno s masnim papirom stavite na rešetku za kolače i ostavite da se hlade. Od šećera u prahu i vode izmešajte gust preliv i njime zalepite srebrne perlice.