Flag

Ruštule

1 Porcija
Jednostavno
45
Neodoljivo aromatične ruštule, na mediteranski način!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
5 komadajaja
6 kašika/ešećera
5 kašika/eulja
1 kašikarakije
rendana kora limuna
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
500 gbrašna
ulje za prženje
Za serviranje
šećer u prahu
džem od pomorandže
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Umutiti jaja i dodati šećer da se otopi. Dodati ulje, vanilin šećer, prašak za pecivo, rakiju koru od limuna i brašno, kašiku po kašiku. Napraviti testo tako da bude meko, elastično i da se ne lepi za ruke. Ostaviti da odstoji 10 minuta.

2

Testo razvući oklagijom i iseći radlom u obliku rombova. Svaki romb zaseći po sredini i napraviti otvor kroz koji se provuče jedan od oštrih uglova romba i napraviti „čvor“.

3

Pržiti u dobro zagrejanom dubokom ulju, da testo dobije zlatno žutu boju. Vaditi ih na papirni kuhinjski ubrus da bi se ocedio višak ulja.

4

Služiti hladno, posuto prah šećerom, sa džemom od pomorandže.