Flag

Pčela torta

12 parčića
Srednje teško
180
Ideja za dekorativnu tortu koja će ulepšati vašu rođendansku zabavu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za koru
4jaja
130 gšećera
15 kapiarome badema
3 kašika/etople vode
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
75 gmlevenih badema
50 gkukuruznog brašna
1 kašikaDr. Oetker Natural Vibes organski kakao prah
2 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Za francuski puter krem
4jaja
150 gšećera
1 prstohvatsoli
375 gomekšalog putera
15 kapiDr. Oetker Arome vanila
75 gmeda
Za krem preliv
250 gputera/maslaca
250 gšećera u prahu
1 prstohvatsoli
5 kapiDr. Oetker Arome vanila
Za dekoraciju
100 gbele fondan mase
žuta boja za kolače
narandžasta boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Natural Vibes organski kakao prah
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Za koru prethodno zagrejte rernu (gornji/ donji grejač 180°C). Obložite kalupe papirom za pečenje. Odvojite belance od žumanceta. Pomešajte bademe, kukuruzno brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Mutite žumance sa trećinom količine šećera, aromom i vodom dok ne postane penasto. Mutite belance sa preostalim šećerom, vanil šećerom i solju dok ne postane čvrsto, zatim postepeno dodajte mešavinu sa žumancem. Prosejte mešavinu sa bademima i dodajte. Smešu sipajte u kalup za pečenje, poravnajte i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

2

U međuvremenu, za francuski puter krem, kuvajte na pari u metalnoj činiji jaje, šećer i so, uz neprekidno mešanje žicom, dok ne postignete temperaturu od 85°C.  Kada postigne odgovarajuću tepetaturu, sklonite činiju sa posude sa ključalom vodom i mešajte smešu uz pomoć ručne mutilice sa metlicama dok smeša ne postigne temperaturu od oko 25°C. Ovo će potrajati oko 20 minuta. U međuvremenu mutite puter dok ne postane beo i kremast. Ovo će trajati oko 5 minuta. Zatim postepeno dodajte smešu od jaja u puter i dodajte aromu i med.

3

Skinite obruč sa kalupa i uklonite papir za pečenje sa kore. Presecite koru dva puta kako biste imali 3 kore. Premažite podlogu puter kremom, koristeći polovinu krema za donju koru. zatim stavite drugu koru i premažite drugim delom krema. Na kraju stravite poslednju koru i ostavite da se ohladi najmanje 1 sat.

4

U međuvremenu za krem preliv umutite puter, šećer u prahu so i aromu i mutite dok mešavine ne postane bela i penasta, ovo će  potrajati nekoliko minuta. Premažite tortu tako da sve kore budu prekrivene i ostavite da se hladi.

5

Za saće, obojite fondan po želji u žuto i narandžasto i razvaljajte na listove debljine oko 2 mm. Uz pomoć špatule, isecite šestouglove i zalepite na bočne strane torte u obliku saća. Zabodite pčelice i poslužite tortu.


Šablone za tematsku zabavu možete preuzeti ovde.