Flag

Noisette cheesecake

12 kolača
Srednje teško
50
Kremasti desert sa bogatim ukusom lešnika.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Podloga od keksa
200 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 glešnika prženih, mlevenih
100 gputera/maslaca
0,33 kašičiceDr. Oetker Cimet šećera
1 kašičicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 komadbelance
1 prstohvatsoli
Krem od sira
400 gkrem sira
200 gmaskarpone
250 gmilerama
100 gšećera u prahu
100 gčokolade noisette
100 gcrne čokolade
150 gslatke pavlake
80 gžumanca
70 gbelanaca
25 gDr. Oetker Kakao
Šlag od lešnika
300 gslatke pavlake
150 gčokolade noisette
200 gkrema od lešnika
100 glešnika krupno seckanih, pečenih
20 gčoko kuglica
2 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
Dekoracija
čokoladni ganache
100 gkrema od lešnika
100 glešnika krupno seckanih, pečenih
20 gčoko kuglica
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Podloga od keksa

Istopiti puter. Pomešati mleveni lešnik, mleveni keks, posoliti, dodati cimet šećer i vanilin šećer. Preliti otopljenim puterom i izmešati. Dodati belance i ponovo promešati. Dno kalupa obložiti alu folijom i rasporediti podlogu od keksa ravnomerno. Peći 5 -10 minuta, da se kora prosuši.

2

Krem od sira

Napraviti ganaš od obe vrste čokolade: zagrejati pavlaku, pomešati tamnu i mlečnu čokoladu. Zatim vrelu pavlaku preliti preko čokolade i ostaviti par minuta da čokolada počne da se topi.  Izmiksati  krem sir i maskarpone sa šećerom u prahu i kakaom. Umešati ganaš sa kremom od sira. Ručno žicom umutiti mileram sa pripremljenom masom, dodati pomešana belanca i žumanca i sve spojiti. U kalup sa koricom, sipati pripremljenu masu, peći u vodenoj kupki na 150-170 C dok se ne stisne na ćoškovima, a u sredini ostane mekano, da temperatura u centru ne pređe 65 stepeni. Ohladiti, pa izvaditi iz kalupa.

3

Šlag od lešnika

Potopiti želatin kako bi omekšao. Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade i namaza od lešnika, izmešati i dodati omekšao oceđen želatin. Sve sjediniti. Ohladiti, pa ohlađeno izmiksati u mekani šlag i premazati preko ohlađene torte.

4

Dekoracija

Čokoladni ganache i krem od lešnika (nugat namaz) sipati u dresir džakove i prošarati po kolaču. Posipati lešnicima i čoko kuglicama.