Flag

Mini Rozen torta i kuglice

20 Porcija/e
Jednostavno
20
Iznenadite svoje ukućane pripremom dva deserta koja će izmamiti osmehe na njihovim licima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mini Rozen torta
400 mlmleka
195 gDr. Oetker Krem za Rozen tortu
50 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 gputera/maslaca
3 lista/listovaDr. Oetker Rozen kore
Glazura
120 gšećera u prahu
1 kašičicaDr. Oetker Limun šećera u prahu
2 kašika/evode
10 kapiDr. Oetker Boje za kolače crvene
Kuglice
ostatak napravljenog fila
50 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kašikakikiriki putera (puna)
40 gkikirikija (17 zrna ostaviti sa strane, ostatak usitnite u blenderu)
30 gDr. Oetker Čoko komadići
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Boje za kolače crvene
1

Korak 1

Pomešajte pola kesice Krema za Rozen tortu sa 100 ml hladnog mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, a zatim mu dodajte razmućeni sadržaj i sve zajedno kuvajte oko 2 minuta uz neprestano mešanje.

2

Korak 2

Dobijeni krem sklonite sa šporeta, dodajte iseckani puter i mešajte sve zajedno dok se puter ne rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i sve zajedno dobro sjedinite.

3

Korak 3

Toplim kremom filujte rozen kore, koje ste prethodno prepolovili, pa ste tako od 3 kore dobili 6. Na svaku koru stavite po 2 kašike fila i ravnomerno ga rasporedite.

4

Korak 4

Poslednju koru nemojte filovati nego ceo kolač uvijte u foliju i ostavite u frižideru oko 2 sata da omekša. Bilo bi dobro da preko kolača stavite nešto teže,  npr. drvenu dasku.

5

Korak 5

Za glazuru je potrebno da šećer u prahu, limun šećer u prahu i vodu dobro umutite, a zatim dodate i crvenu boju. Glazuru ravnomerno prelijte preko gornje kore i ostavite pre služenja još 2 sata u frižideru.

6

Kuglice

Od ostatka fila napraviti kuglice. U fil dodajte mleveni keks i puter od kikirikija i formirajte kuglice veličine oraha u čiju sredinu ubacite zrno kikirikija. Kuglice uvaljajte u Dekor čoko komadiće i kikiriki koji ste prethodno samleli i ostavite u frižideru na par sati pre serviranja.