Flag

Irvas torta

12 Porcija/e
Srednje teško
240
Prava torta za novogodišnje prilike.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Takođe možete dodati krem sir u fil za lepši ukus. Međutim voda u krem siru može prouzrokovati razdvajanje fondana vremenom, pa je potrebno tortu brže pojesti.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Dekoracija
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
100 gbele fondan mase
Dr. Oetker Kakao
4 komadadrvena štapića
crna boja za kolače
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Dekor Srebrne perle
Dr. Oetker Dekor Mix perle
Testo
250 gomekšalog putera
180 gšećera
1 prstohvatsoli
4 komadajaja (veličine M)
250 gbrašna
70 gkukuruznog brašna
2 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gkokosovog brašna
180 mlmleka (3.5% masnoće)
0,5 kašika/earome badema
Fil
60 gšećera u prahu
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
250 gmaskarpone sira hladnog (80% masnoće)
400 mlpavlake hladne (30% masnoće)
50 gkokosovog brašna
5 kapiarome badema
Glazura
375 gputera/maslaca
375 gšećera u prahu
75 gDr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Da biste napravili ukras, dodajte Kremfix u fondan i kakao prah kako biste postigli bež-braon boju. Odvojte oko četvrtinu količine fondana i u njega dodajte kakao prah kako bi se postigla srednje braon boja. Razvijte bež-braon fondan na debljinu od 5 mm, isecite rogove i utisnite štapić u svaki rog. Razvijte preostali bež-braon fondan na debljinu od 2 mm i isecite oblike za unutrašnjost ušiju. Razvijte fondan srednje braon boje na debljinu od 3 mm i isecite dva veća oblika za spoljni deo ušiju. Koristite malo vode kako biste zalepili unutrašnji deo ušiju za spoljašnji i zatim umotajte osnovu svakog uveta oko štapića pritiskom na odgovarajuće mesto. Poređajte fondan na kalup za pečenje obložen papirom za pečenje i ostavite ga da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata.

2

Za tortu prethodno zagrejte rernu (gornji/donji grejač: 180°C). Potrebna su vam dva kalupa za pečenje (Ø 15 cm). Obložite oba kalupa papirom za pečenje. Mikserom sa nastavcima za šlag mutite puter, šećer i so dok ne postanu lagani i vazdušasti. Dodajte jedno po jedno jaje. U drugoj činiji pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno. Postepeno dodajte smešu od brašna, mleko i aromu badema naizmenično u smešu sa puterom.  Mutite mikserom dok testo ne postane glatko. Ravnomerno podelite testo u dva kalupa i pecite oko 40 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite kolač da se potpuno ohladi. Skinite obruč sa kalupa i uklonite papir za pečenje. Svaku koru horizontalno presecite na dva dela kako biste dobili 4 kore.

3

Da biste napravili fil pomešajte šećer u prahu sa Kremfixom. Mikserom sa nastavkom za šlag umutite mascarpone uz postepeno dodavanje, dok ne postane gladak. Čim se smeša učvrsti , polako dodajte šečer u prahu i Kremfix i mutite dok smesa ne postane čvrsta. Na kraju dodajte kokosovo brašno i aromu badema.

4

Donju koru stavite na tacnu za tortu i rasporedite fil po njoj. Zatim stavite drugu koru preko prve i rasporedite fil. Treću koru stavite preko druge i rasporedite fil preko i na kraju poslednju koru stavite preko. Oodložite tortu u frižider da se ohladi.

5

Dok se kolač hladi, napravite glazuru. Mikserom sa nastavkom za šlag mutite puter, šećer u prahu, nekoliko minuta, dok ne postane penast. U činiju izdvojite oko 3 kašike glazure i ostavite sa strane. Dodajte kakao prah u preostalu glazuru i izdvojite 1 kašiku glazure sa strane. Zatim premažite tortu braon glazurom tako da prekriva koru i ponovo vratite u frižider.

6

Obojte 1 kašiku braon glazure dodjući joj crnu boju za kolače i uz pomoć šprica za ukrašavanje nacrtajte oči. Obojte 1 kašiku bele glazure dodajući joj crvenu boju za kolače i uz pomoć šprica za ukrašavanje nacrtajte nos. Ubodite pripremljene uši i rogove u tortu. Dodajte kakao prah u preostali belu glazuru kako biste postigli bež-braon boju i uz pomoć šprica za ukrašavanja sa zvezdastim nastavkom dodajte tačkice između ušiju i rogova kako biste završili glavu. Dekorišite dekor mrvicama po želji i poslužite.


Preuzmite šablone za pravljenje torti OVDE.

  • Takođe možete dodati krem sir u fil za lepši ukus. Međutim voda u krem siru može prouzrokovati razdvajanje fondana vremenom, pa je potrebno tortu brže pojesti.