Flag

Gratinirane palačinke sa šargarepom

12 Palačinki
Srednje teško
60
Recept za aromatične gratinirane palačinke sa šargarepom, lešnicima i suvim šljivama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Fil za 12 tanjih palačinki (prethodno pripremljenih)
350 gšargarepe krupno rendane
150 gšećera
100 gmargarina
sok od limuna (pola limuna)
150 glešnika krupno mlevenih
2 kašika/edžema od pomorandže
150 gsuvih šljiva
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
0,5 kašičicemuskatnog oraščića
100 mlmleka (po potrebi)
Rojal masa
300 - 400 mlmleka
3 komadajaja
30 gotopljenog margarina
50 gsmeđeg šećera
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Ispržiti palačinke.

2

U šerpu ili tiganj srednje veličine staviti šećer i mlevene lešnike i na umerenoj vatri ostaviti da krene da se karamelizuje. Dodati margarin i mešati da se istopi. U tom momentu karamelizovani šećer će krenuti da se stvrdnjava, ali kada se doda limunov sok proces kristalizacije će prestati. Dodati burbon vanila šećer, muskatni oraščić, rendanu šargarepu, džem od pomorandže i sitno seckane suve šljive. Ostaviti da se krčka, uz povremeno mešanje, na tihoj vatri da bi šargarepa omekšala i da bi se komadi karamela istopili.

3

U većoj posudi pomešati sve sastojke za rojal masu i umutiti mikserom.

4

Smlačenim filom u tankom sloju namazati svaku palačinku i umotati. Nafilovane palačinke iseći na pola i ređati u dublju modlu za hleb obloženu papirom za pečenje.

5

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.

6

Servirati sa prah šećerom.