Flag

Francuska krempita

6 Porcija/e
Srednje teško
50
Krempita sa vanila i čokoladnim filom kojoj niko neće odoleti!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Korice
250 glisnatog testa
100 gšećera u prahu
Vanila krem
1 kesicaDr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
300 mlmleka
100 mlslatke pavlake
50 gmleka u prahu
bobičasto voće po izboru
Čokoladni krem
1 kesicaDr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
300 mlčokoladnog mleka
100 mlslatke pavlake
Dekoracija
50 glešnika
40 gčokolade rendane
20 gjagoda
20 gborovnica
20 gribizli
Vruća krempita
20 gDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 gšećera
300 mlmleka
5 mlDr. Oetker Arome vanila
ostaci korica
ostaci voća
ostaci čokolade
Picture - Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Korice

Rastanjiti lisnato testo na prah šećeru u površini velikog pleha. Posuti ravnomerno šećerom sa obe strane i peći 15 minuta na 180 C između dva pleha i dva pek papira, da ne naraste i da se karamelizuje.

2

Vanila krem

Umutiti puding sa mlevenim vanila burbon šećerom i dve vrste mleka. Dodati umućenu slatku pavlaku.

3

Čokoladni krem

Umutiti instant puding sa čokoladnim mlekom, dodati slatku pavlaku i nastaviti sa mućenjem. 

4

Serviranje

Iseći pečeno testo na pravougaonike 5x10 cm. Prvu krempitu ređati redosledom: testo, vanila krem, voće, kora, vanila krem, voće. Drugu krempitu ređati redosledom: testo, čoko krem, rendana čokolada, lešnici, zatim testo, čokoladni krem, lešnici i rendana čokolada.

5

Vruća krempita

Za vruću krempitu skuvati puding u mleku po uputstvu, dodati šećer i aromu vanile. Ređati u staklenu čašu ostatke korica, pudinga, voća, pa pudinga i čokolade.