Flag

Ekmek

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Kombinacija pečenog kadaifa i dve vrste krema.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kolač
500 gpečenog kadaifa
Sirup
400 gšećera
600 mlvode
1 kašikadžema od šipurka
Krem od mleka i žumanaca
1,5 litramleka
250 gšećera
150 gDr. Oetker Gustin
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 komadažumanca
50 gmargarina
Krem
150 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 mlmleka hladnog
Dekoracija
50 gbadema krupno seckanih
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

U šerpi kuvati vodu, šećer i kašiku džema od šipurka 10 minuta.

2

U drugu šerpu sipati skoro svu količinu mleka, dodati šećer i staviti na ringlu. U činiju sipati gustin, burbon vanilu i ostatak mleka, pa kašikom ujednačiti masu. U toplo mleko sipati masu sa razmućenim gustinom, a dve kašike mleka iz šerpe pomešati sa žumancima u odvojenoj činiji, pa vratiti u šerpu i uz konstantno mešanje dovesti do tačke ključanja. Skloniti sa vatre, pa dodati margarin i mešati dok se margarin ne istopi. Krem prebaciti u činiju, plastičnu foliju naneti direktno na krem, pa ohladiti u frižideru. 

3

U činiju sipati mleko i šlag krem i mikserom umutiti šlag. U umućeni šlag dodati 4 kašike krema od mleka i žumanaca i sjediniti špatulom. 

4

U tepsiju postaviti kadaif i preliti ga sirupom. Ostaviti pola sata da se ohladi. Na kadaif ravnomerno raspodeliti krem od mleka, preko krema od mleka naneti ravnomerno šlag.  Hladiti u frižideru nekoliko sati. Iseći komad kolača, dekorisati seckanim bademima.