Flag

Cvetna livada za decu

1 kolač
Srednje teško
40
Kreativna i slatka dečija torta.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
„Sve u jednom“ testo
1 konzervaananasa u komadićima
175 gpšeničnog brašna
25 gDr. Oetker Gustin
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
200 gmekog margarina ili maslaca
200 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
rendana kora limuna
3 komadajaja
Dodatno
100 gdžema od kajsije
Trava od marcipana
200 gmarcipana smese
20 gšećera u prahu
prehrambena boja zelena
Puslica cvetići
1 komadbelance
50 gšećera sitnog
prehrambena boja žuta
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Uputstvo

Neka ti odrasli pomognu oko teških stvari.

2

Priprema

Pripremi sve sastojke. Zagrej rernu. Podmaži dno kalupa i obloži ga papirom za pečenje. Obloži i jednu tepsiju papirom za pečenje. Za testo dobro ocedi komadiće ananasa u cediljki i usitni ih.

3

„Sve u jednom" testo

Pomešaj brašno sa gustinom i praškom za pecivo, prosej u činiju. Dodaj preostale sastojke i sve umuti mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 2 minuta, tako da dobiješ glatko testo. Na kraju dodaj ananas i sipaj testo u kalup, pa ga poravnaj. Stavi da se peče na rešetki od rerne na srednjoj visini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Nakon pečenja skida se obruč kalupa, a kolač treba da se istrese na papirom za pečenje obloženu rešetku. Skini dno kalupa i ostavi kolač da se ohladi. Pažljivo skini papir za pečenje. Smanji rernu.

4

Provuci džem od kajsije kroz sito i time premaži kolač odozgo i sa strane. Za travu od marcipana umesi marcipan sa šećerom u prahu. Dodaj onoliko zelene boje, koliko ti treba da dobiješ lepu zelenu boju trave. Stavi marcipan između dve providne folije i oklagijom razvij u obliku kruga (Ø 30 cm) i time prekrij kolač tako da ga pokriješ odozgo i sa strane. Preostali marcipan provuci kroz cediljku, odseci „kratke žbunove trave" i položi ih na kolač, ili prstima oblikuj žbuniće.

5

Cvetići

Umuti belance mikserom najvećom brzinom u čvrst sneg. Mora da se vidi zarez nožem, kada nožem prođeš kroz sneg. Sada postepeno dodaj šećer i muti kratko najvećom brzinom. Polovinu smese sipaj u špric za ukrašavanje sa zvezdastim ili okruglim nastavkom i na tepsiju našpricaj cvetiće. Preostalu smesu oboji žutom bojom i ponovo špricem našpricaj žute cvetiće. Stavi ih da se peku, ali ne zatvaraj skroz vrata od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 100 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 80 °C


Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Ohlađene cvetiće poslaži na travu.