Flag

Čokoladni kolač sa višnjama

1 Torta
Jednostavno
60
Pun ukus višnje i čokolade sa prelivom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Varirajte voće prema Vašem ukusus ili prema sezoni, ako koristite svetlo voće, koristite prozirni preliv za torte.
Recipe Tips
Umesto fila od čokolade možete da koristite i fil od vanile. Tada tortu pospite belom rendanom čokoladom i izostavite kakao i čokoladu tokom pripremanja kore.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom
papir za pečenje
Mućeno testo
100 gmekog margarina ili maslaca
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 komadajaja
75 gpšeničnog brašna
20 gkakao praha
1,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
30 gčokolade grubo rendane
Nadev
1 teglavišanja (neto težine 350 g ili 500 g svežih višanja)
300 mlmleka hladnog
1 kesicaDr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
Preliv
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
200 mlvode
2 kašika/ešećera
50 mlsoka od višanja
Dodatno
20 gčokolade grubo rendane ili Dr. Oetker kakao mrvica
2 kesiceDr. Oetker Dekor Kakao mrvica
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica
1

Priprema

Obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Višnje ocedite, pritom sačuvajte sok.

2

Mućeno testo

U činiji za mućenje penasto umutite maslac ili margarin, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Dodajte Burbon vanilin šećer. Na svakih 1/2 minuta umešajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i dodajte u smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Umešajte čokoladu pomoću varjače, ne mutite miskerom!Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki, na srednjem nivou rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odmah nakon pečenja odstranite obruč kalupa. Prevrnite kolač na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Nadev

Umutite fil prema uputstvu sa kesice. Skinite sa kolača papir sa kojim se pekao, premestite ga na tacnu i obložite obručem kalupa ili prstenom za torte. Ravnomerno rasporedite fil po torti i obložite višnjama.

4

Preliv

Sa vodom i sokom od višanja pripremite preliv prema uputstvu sa kesice. Odmah ga nanesite preko voća, od sredine ka rubu. Ostavite da se stegne.Ukrašavanje: Odstranite obruč kalupa i pospite rubove kolača čokoladom ili kakao mrvicama.

  • Varirajte voće prema Vašem ukusus ili prema sezoni, ako koristite svetlo voće, koristite prozirni preliv za torte.
  • Umesto fila od čokolade možete da koristite i fil od vanile. Tada tortu pospite belom rendanom čokoladom i izostavite kakao i čokoladu tokom pripremanja kore.