Flag

Čoko-nugat AMORE torta i rolat

8 Porcija/e
Jednostavno
45
Lagana torta, bez pečenja, u koju ćete se naprosto zaljubiti!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ukoliko ne stavite suvo voće na vreme da se natopi u rumu, možete ih staviti na 20 sekundi u mikrotalasnu pećnicu i dobićete isti efekat kao da je bilo u rumu više od sat vremena.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
150 mlslatke pavlake
200 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
30 glešnika mlevenog
Čoko nugat fil
500 mlmleka
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom čoko-nugata
1 komadžumance
6 kašika/ešećera
50 gputera/maslaca
Šlag
150 mlmleka
5 kašika/eDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake (40 g)
Dr. Oetker Dekor Mix srca
Rolat - u ostatak pudinga staviti
100 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kašičicaDr. Oetker Cimet šećera
40 glešnika mlevenog (30 g + 10 g za posipanje)
0,5 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
30 gsuvog grožđa i brusnica (prethodno natopljeni u rumu)
Picture - Dr. Oetker Dekor Mix srca
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
1

Pomešajte 200 g mlevenog keksa sa slatkom pavlakom i mlevenim lešnikom, sve sjedinite i prabacite u kalup prečnika 18 cm. Testo u kalupu formirajte kao za tart, što znači da pored dna formirate i ivicu oko kalupa čija debljina treba da bude oko 0,5 cm. Formirano testo stavite u frižider.

2

U šerpicu sipajte 400 ml mleka i šećer i kuvajte dok ne proključa. Dok se mleko kuva, u drugu posudu sipajte preostalih 100 ml mleka, dodajte puding i dobro promešajte. Ubacite žumance i sjedinite. 

3

Kada mleko u šerpici proključa, sklonite ga sa vatre i u laganom mlazu uz mešanje sipajte fil koji ste prethodno napravili. 

4

Šerpicu vratite na šporet i kuvajte još 5 minuta dok se sve ne zgusne, a onda ostavite da se prohladi, dodajte 50 g putera i sve mikserom sjedinite.

5

Kada se fil ohladi sipajte ga u kalup sa testom - 3 kašike fila ostavite u šerpici, za pripremu rolata.

6

150 ml mleka i šlag krem dobro umutite uz pomoć miksera. Dobijeni šlag sipajte preko fila i vratite u frižider na par sati. Pre serviranja, tortu dekorišite miks srcima.

7

Rolat

U manju činiju sipajte suvo grožđe i brusnice i prelijte aromom ruma.

8

U šerpicu u kojoj ste ostavili 3 kašike fila sipajte 100 g mlevenog keksa, kašičicu cimet šećera, dodajte 30 g mlevenog lešnika i preostali deo ruma koje suvo voće nije upilo. Sve dobro sjedinite.

9

Na providnu foliju prospite oko 10 g mlevenih lešnika, a zatim smesu razvucite i rastanjite na oko 1 cm debljine. Po sredini stavite natopljeno suvo grožđe i brusnice i uz pomoć folije zarolajte i formirajte rolat. Ohladiti do serviranja.

  • Ukoliko ne stavite suvo voće na vreme da se natopi u rumu, možete ih staviti na 20 sekundi u mikrotalasnu pećnicu i dobićete isti efekat kao da je bilo u rumu više od sat vremena.