Flag

Cheesecake sa četiri vrste voća

16 Porcija/e
Jednostavno
45
Predstavljamo vam najjednostavniju pripremu vaše omiljene poslastice.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za kolač
1 pakovanjeDr. Oetker Cheesecake smeša za kolač
100 gputera/maslaca
70 mlgaziranog soka od pomorandže
240 mlmleka hladnog
400 gsirnog namaza
100 gkupina
100 gmalina
100 gborovnica
100 gvišanja
100 gšećera
Za dekoraciju
50 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
100 mlmleka hladnog
maločokolade rendane
sveža nana (nekoliko listića)
1

Podloga

Otopite puter. Dodajte mleveni keks i gazirani sok, pa kratko umutite mikserom. Masu rasporedite na dno kalupa sa obručem  (24 cm). Izravnajte i ostavite u frižideru da se hladi dok pripremate krem.

2

Krem

U odgovarajuću dublju posudu sipajte hladno mleko i sirni namaz i lagano umutite. Dodajte sadržaj kesice za krem. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta. Krem ravnomerno rasporedite preko podloge od keksa. Vratite u frižider.

3

Voćni preliv

Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. 


U sud sipajte voće, šećer i prelijte sa 300 ml vode. Stavite da se kuva i kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta. Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite 15 minuta da se malo prohladi. 


Ohlađenu podlogu sa kremom izvadite iz frižidera i preko polako sipajte preliv. Najbolje je da to radite većom kutlačom. Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje 3-4 sata da se ohladi i stegne. Tankim nožem pređite po ivicama kalupa i skinite obruč.


Dekorišite šlag kremom umućenim sa hladnim mlekom, a preko pospite rendanom čokoladom i listićima sveže nane.