Flag

Biskvitna torta sa pomorandžama

1 Torta
Srednje teško
60
Desert namenjen ljubiteljima čokolade u kombinaciji sa pomorandžom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kora
4 komadajaja
100 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
120 gbrašna
Žele
240 mlgaziranog soka od pomorandže
2 kašika/ešećera u prahu
2 kesiceDr. Oetker Želatin beli mleveni
Fil
250 gčokolade
180 gslatke pavlake
Žele od pomorandže
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
300 mlsoka od pomorandže
Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Dekoracija
4 komadakoluta pomorandže
kora jedne pomorandže
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1

Kora

Umutiti belanca, dodati šećer i burbon vanila šećer, a kad se sjedini dodati žumanca, brašno i ravnomerno umutiti. Oblikovati četiri okrugle kore. Peći 15 minuta na 170 C.

2

Žele

Razmutiti želatin sa 3 kašike soka, pomešati ostatak soka sa malo šećera. Istopiti želatin, pomešati sa sokom i izliti u 3 kalupa (plastični okrugli tanjirići). Ostaviti u frižideru da se stegne.

3

Žele od pomorandže za dekoraciju

U malu količinu soka od pomorandže sipati kesicu želatina i pustiti da nabubri. U ostatak soka dodati žutu boju za kolače. Otopiti želatin i spojiti sa ostatkom soka. Izliti u modle I ohladiti u frižideru.

4

Fil

U posudu sa čokoladom sipati vrelu slatku pavlaku i umutiti žicom.

5

Filovanje

Korice opseći uz pomoć tanjirića u kojem je bio žele. Ređati koricu, obložiti je ganašom, staviti žele. Ponoviti postupak. Na složenu tortu naneti ganaš od čokolade i slatke pavlake. Dekorisati kolutovima pomorandže i želeom iz modle. Na celu tortu izrendati koricu pomorandže.