Flag

Zvezda od cimeta sa glazurom

10 Porcija/e
Teško
60
Pužić od cimeta na drugačiji način
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Dizano testo
700 gbrašna
0,5 kašičicesoli
200 mlmleka
100 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
70 gšećera
2 komadajaja
70 mlsuncokretovog ulja
Nadev od cimeta
190 gsmeđeg šećera
120 gmaslaca
otprilike 2 - 3 kašičicecimeta mlevenog
Glazura
50 gmaslaca mekanog
120 gsirnog namaza
100 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Dizano testo

Brašno i so stavite u posudu, lagano zagejte mleko i vodu sa šećerom i kvascem (ne kuvati), zatim ulijte u brašno, dodajte jaja i ulje i umesite u elastično testo. Testo prekriveno vlažnom krpom ostavite na toplom da odstoji najmanje 90 minuta.

2

Nadev od cimeta

Maslac, šećer i cimet otopite u maloj šerpici, pomešajte i stavite sa strane. Prethodno zagrejte rernu.

3

Oblikovanje zvezde

Dizano testo podelite u 4 jednaka dela. Svaki komad razvaljajte na krugove jednake veličine (prečnik oko 25 cm). Jedan krug premažite nadevom od cimeta. Na to stavite drugi krug i takođe ga premažite nadevom. Nastavite tako dok ne potrošite sve krugove. Gornji krug ne premazuje se nadevom. Stavite staklenu čašu u sredinu, glatkim nožem pravilno zarežite u obliku zvezde tako da dobijete 16 delova. Sada uzmite po dva dela u jednu ruku i dva puta ih izvrnite prema spolja. Potom spojite završetke. Nastavite na taj način sa svim delovima. Zvezdu premažite s malo pavlake ili mleka i pecite na temperaturi od 200°C oko 20-25 minuta.

4

Glazura

Dok se zvezda nalazi u rerni, izradite glazuru. Homogeno pomešajte sve sastojke.