Za recept Zeka sa kajsijama
papir za pečenje |
180 g | margarina ili maslaca |
80 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
rendana kora limuna (1/2 limuna) | |
2 komada | jaja |
225 g | pšeničnog brašna |
0,5 ravne kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
1 konzerva | polutki kajsija (neto 240 g) |
250 ml | soka od kajsije (iz konzerve, eventualno dopunjeno vodom) |
1 kesica | Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog |
2 kašika/e | šećera |
400 ml | slatke pavlake |
250 g | sira maskarpone (event. može i švapski neslani) |
50 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
3 kašika/e | soka od limuna |
Na parčetu papira za pečenje (40 x 30 cm) nacrtajte zečiju glavu (oko 38 cm dužine i 23 cm širine) i stavite papir na tepsiju. Zagrejte rernu.
Mekani margarin ili maslac penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i rendanu koru limuna, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu iz 2 puta, muteći srednjoj brzinom. Testo nanesite ravnomerno pomoću vlažnog noža oko 1 cm debljine (i na dugačke uši) unutar nacrtanog šablona, eventualno malo poravnajte ivice. Stavite da se peče.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja prevucite koru sa papirom za pečenje na rešetku za kolače da se hladi. Kada se dobro ohladi, pažljivo odstranite papir (eventualno je malo navlažite) i premestite zeku na tacnu.
Kajsije dobro ocedite, pritom sačuvajte sok i odmerite 250 ml (1/4 l). Eventualno dopunite količinu tečnosti vodom. Ostavite 3 polutke kajsija po strani za ukrašavanje, a ostale isecite na kockice.Pripremite preliv prema uputstvu, ali sa šećerom i sokom od kajsije. Dodajte kockice kajsija, ostavite malo da se prohladi, pa nanesite voćnu smesu preko kore, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm.
Ostavite nadev da se dobro ohladi. Umutite slatku pavlaku. Maskarpone izmešajte sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, muteći mikserom. Dodajte slatku pavlaku. Premažite Maskarpone krem preko voćnog nadeva i pomoću oble strane kašičice izvucite talasaste vrhove. Dve od preostalih polutki kajsija stavite kao „oči". Od treće polutke odsecite jedan trouglasti komad za „nos", a ostatak isecite na fine trake i poslažite kao „brkove" na zekino lice. Ostavite da stoji u frižideru sve do služenja.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: