Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Vitalis torta

Zdravi kolači

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Vitalis torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

papir za pečenje

Specijalno biskvitno testo:

150 g Dr. Oetker Vitalis muslija čokolada
250 ml vode
3 žumanceta
0.5 rendane kore pomorandže
3 belanaca
100 g smeđeg šećera
140 g pšeničnog brašna integralnog
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil:

500 ml jogurta
100 g smeđeg šećera
150 g Dr. Oetker Vitalis muslija čokolada
0.5 rendane kore pomorandže
6 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold

Ukrašavanje:

250 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite dno kalupa sa štipaljkom papirom za pečenje.

2

Specijalno biskvitno testo

Pomešajte Vitalis sa vodom i ostavite 10 min. da nabubri. Dodajte žumanca i koru od pomorandže i dobro umešajte. Čvrsto umutite belanca sa šećerom i pažljivo sjedinite sa musli smesom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa umućenom smesom.Smesu sipajte u kalup i poravnajte. Pecite u donjoj polovini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku, ostavite da se ohladi pa presecite jednom vodoravno.

3

Fil

Dobro pomešajte jogurt sa šećerom, muslijem i korom pomorandže. Želatin potopite i rastvorite prema upustvu sa ambalaže. Sjedinite još topao želatin prvo sa 4 kašike jogurt smese, potom pomešajte sa preostalom smesom. Premestite donju koru na tacnu i uokvirite je očišćenim obručem kalupa. Rasporedite fil preko kore u kalupu. Preklopite drugom korom i blago pritisnite. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje 1 sat.

4

Ukrašavanje

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, ali ne previše čvrsto. Time premažite tortu odozgo i sa strane. Ukrasite muslijem.