Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Višnja-kokos torta

Za ljubitelje čokolade i kokosa

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Višnja-kokos torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Čokoladne lokne:

100 g čokolade za kuvanje
100 g bele čokolade

Biskvitno testo:

3 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
75 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
15 g kakao praha (neslađenog)
25 g kokosovog brašna

Fil višnja-kokos:

1 tegla višanja bez koštice (neto 350 g)
6 Listića Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
800 g slatke pavlake za kuvanje
75 g šećera
150 g blagog jogurta
25 g kokosovog brašna

Priprema

Priprema

1

Čokoladne lokne

Odvojeno usitnite obe čokolade i otopite ih na pari na tihoj vatri. Sipajte obe čokolade jednu pored druge na plastični poslužavnik, i tako provucite viljuškom da obrazujete mermernu šaru. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 minuta muteći najvećom brzinom. U roku od jednog minuta dodajte šećer i Burbon vanila aromatizovani šećer, mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru jednom vodoravno.

3

Fil višnja-kokos

Položite donju koru na tacnu. Dobro ocedite višnje. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže. Umutite slatku pavlaku. Dobro sjedinite jogurt i šećer. Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Prvo pomešajte 4 kašike jogurta pomoću metlice za sneg sa želatinom, potom sjedinite sa preostalim jogurtom. Potom prvo dodajte umućenu pavlaku, a onda kokosovo brašno. Premažite četvrtinu krema preko donje kore i po njemu rasporedite višnje, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm. Preko toga premažite polovinu preostalog fila, prekrijte gornjom korom i blago pritisnite. Namažite tortu sa svih strana preostalim kremom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Pomoću noža sastružite lokne od mermerne čokolade i time ukrasite tortu.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste