Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Vanila-borovnica desert

Simpatično

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Vanila-borovnica desert

Sastojci:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
40 g šećera
500 ml mleka
200 g borovnica iz tegle (ili smrznute)
rendana kora limuna (1 limuna)
2 kesice Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
4 kašika/e šećera
500 ml soka od borovnice
150 g blagog jogurta

Priprema

Priprema

1

Priprema

Pomešajte prašak za puding sa šećerom. Postepeno razmutite sa 6 kašika mleka, tako da dobijete glatku smesu. Preostalo mleko prokuvajte, skinite sa šporeta, mešajući metlicom dodajte razmućeni puding. Vratite na šporet i neprestano mešajući kuvajte još 1 minut. Sipajte puding u posudu za mućenje. Kako se ne bi stvarala kožica, pokrijte površinu vrelog pudinga prozirnom folijom. Ostavite puding da se ohladi. U međuvremenu ocedite borovnice i pritom sačuvajte sok. Odmerite 500 ml (1/2 l) soka, eventualno dopunite vodom. Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice, ali sa sokom od borovnice. Dodajte ½ rendane kore limuna i borovnice. Sipajte smesu sa borovnicama ukoso u dezertnu posudu i ostavite tako da se ohladi. Mikserom kremasto umutite ohlađeni puding. Dodajte drugu polovinu rendane kore limuna i jogurt. Sipajte puding krem preko voćne smese, koja se stegla, poravnajte. Po želji ukrasite kokos kuglicama (npr. Rafaello).

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste