Flag

Vanila-borovnica desert

1 Porcija
Jednostavno
40
Simpatičnan desert za svaki dan.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
40 gšećera
500 mlmleka
200 gborovnica iz tegle (ili smrznute)
rendana kora limuna (1 limuna)
2 kesiceDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
4 kašika/ešećera
500 mlsoka od borovnice
150 gblagog jogurta
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Priprema

Pomešajte prašak za puding sa šećerom. Postepeno razmutite sa 6 kašika mleka, tako da dobijete glatku smesu. Preostalo mleko prokuvajte, skinite sa šporeta, mešajući metlicom dodajte razmućeni puding. Vratite na šporet i neprestano mešajući kuvajte još 1 minut. Sipajte puding u posudu za mućenje. Kako se ne bi stvarala kožica, pokrijte površinu vrelog pudinga prozirnom folijom. Ostavite puding da se ohladi. U međuvremenu ocedite borovnice i pritom sačuvajte sok. Odmerite 500 ml (1/2 l) soka, eventualno dopunite vodom. Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice, ali sa sokom od borovnice. Dodajte ½ rendane kore limuna i borovnice. Sipajte smesu sa borovnicama ukoso u dezertnu posudu i ostavite tako da se ohladi. Mikserom kremasto umutite ohlađeni puding. Dodajte drugu polovinu rendane kore limuna i jogurt. Sipajte puding krem preko voćne smese, koja se stegla, poravnajte. Po želji ukrasite kokos kuglicama (npr. Rafaello).