Flag

Vafli bez jaja

8 Porcija/e
Jednostavno
20
Ukusne vafle možete pripremiti veoma lako bez dodatka jaja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
125 gmekog putera
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 prstohvatsoli
250 gpšeničnog brašna
2 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
300 mlmleka ovsenog (nezaslađenog)
šećer u prahu za posipanje
maloulja za aparat za vafle
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

U posudi izmiksajte puter dok ne postane gladak. Postepeno dodajte šećer, burbon vanilin šećer i prstohvat soli, sve vreme mešajući mikserom.

2

Pomešati brašno sa praškom za pecivo i naizmenično dodati ovseno mleko, sve vreme mešajući mikserom na srednjoj temperaturi.

3

Na aparatu za vafle temperaturu sada podesite na srednju jačinu i podmažite. Za svaki vafl stavite oko 2 kašike smese u aparat za vafle, premažite kašikom i pecite vafle do zlatne boje.

4

Ostavite da se vafli pojedinačno ohlade ili ih poslužite dok su još topli. Posuti ih šećerom u prahu i servirati sa višnjama ili dodacima po želji.