Flag

Uskršnji zeka torta

1 Torta
Jednostavno
60
Za slatke praznike pripremite uskršnju tortu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Maskarpone možete da zamenite sa istom količinom kisele pavlake.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
4 komadajaja
100 gšećera
0,5 komadarendane kore limuna
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećera
100 gpšeničnog brašna mekog
1 kašičicaDr. Oetker Praška za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Fil
6 komadajagoda pasiranih
sok od limuna (1 limuna)
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
250 gmaskarpone sira
250 mlslatke pavlake umućene
Nadev
250 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećera
30 komadapiškota
Premazivanje i ukrašavanje
250 mlslatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
nekolikošpageta
nekolikojagoda seckanih
nekolikočokoladnih bombona
nekolikopiškota izmrvljenih
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema biskvita

Penasto umutite jaja sa šećerom, korom limuna i vanilin šećerom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i praškom za puding, pa prosejte preko smese od jaja. Sjedinite muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje (prečnik 26 cm) i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj polovini prethodno zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Ohlađenu koru presecite jednom vodoravno i donju koru opoložite na tacnu, pa je obložite očišćenim obručem kalupa.

2

Za fil dobro pomešajte pasirane jagode sa sokom od limuna i šećerom. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže i umešajte u smesu od jagoda, dok je još topao. Dodajte Maskarpone, zatim umućenu slatku pavlaku. Pomešajte mleko sa vanilin šećerom. Polovinu fila nanesite na donju koru. Piškote potapajte jednu po jednu u mleko i poređajte ih preko fila. Preko njih rasporedite preostali fil. Pokrijte gornjom korom i blago pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 2 sata u frižideru.

3

Ukrašavanje

Umutite slatku pavlaku sa Kremfix-om. Odvojite manju količinu i sipajte u špric sa okruglim nastavkom. Preostalom slatkom pavlakom premažite tortu sa svih strana. Ukrasite tortu jagodama i pavlakom u špricu nacrtajte zeki lice. Lice ukrasite špagetama (brkovi) i čokoladnim bonbonicama (oči). Pospite tortu izmrvljenim piškotama i ostavite je da stoji na hladnom do služenja.

  • Maskarpone možete da zamenite sa istom količinom kisele pavlake.