Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnji zeka torta

Za slatke praznike

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnji zeka torta

Biskvit:

4 jaja
100 g šećera
0.5 rendane kore limuna
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna mekog
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile

Fil:

6 jagoda pasiranih
sok od limuna (1 limuna)
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Želatina belog mlevenog
250 g maskarpone sira
250 ml slatke pavlake umućene

Nadev:

250 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
30 piškota

Premazivanje i ukrašavanje:

250 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
nekoliko špageta
nekoliko jagoda seckanih
nekoliko čokoladnih bombona
nekoliko piškota izmrvljenih

Priprema

Priprema

1

Priprema biskvita

Penasto umutite jaja sa šećerom, korom limuna i vanilin šećerom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i praškom za puding, pa prosejte preko smese od jaja. Sjedinite muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje (prečnik 26 cm) i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj polovini prethodno zagrejane rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja

Ohlađenu koru presecite jednom vodoravno i donju koru opoložite na tacnu, pa je obložite očišćenim obručem kalupa.

2

Za fil dobro pomešajte pasirane jagode sa sokom od limuna i šećerom. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže i umešajte u smesu od jagoda, dok je još topao. Dodajte Maskarpone, zatim umućenu slatku pavlaku. Pomešajte mleko sa vanilin šećerom. Polovinu fila nanesite na donju koru. Piškote potapajte jednu po jednu u mleko i poređajte ih preko fila. Preko njih rasporedite preostali fil. Pokrijte gornjom korom i blago pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 2 sata u frižideru.

3

Ukrašavanje

Umutite slatku pavlaku sa Kremfix-om. Odvojite manju količinu i sipajte u špric sa okruglim nastavkom. Preostalom slatkom pavlakom premažite tortu sa svih strana. Ukrasite tortu jagodama i pavlakom u špricu nacrtajte zeki lice. Lice ukrasite špagetama (brkovi) i čokoladnim bonbonicama (oči). Pospite tortu izmrvljenim piškotama i ostavite je da stoji na hladnom do služenja.

0 Odabrali ste