Za recept Uskršnji zeka torta
4 | jaja |
100 g | šećera |
0.5 | rendane kore limuna |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | pšeničnog brašna mekog |
1 kašičica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
1 kesica | Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile |
6 | jagoda pasiranih |
sok od limuna (1 limuna) | |
100 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Želatin beli mleveni |
250 g | maskarpone sira |
250 ml | slatke pavlake umućene |
250 ml | mleka |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
30 | piškota |
250 ml | slatke pavlake |
1 kesica | Dr. Oetker Kremfixa |
nekoliko | špageta |
nekoliko | jagoda seckanih |
nekoliko | čokoladnih bombona |
nekoliko | piškota izmrvljenih |
Penasto umutite jaja sa šećerom, korom limuna i vanilin šećerom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i praškom za puding, pa prosejte preko smese od jaja. Sjedinite muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje (prečnik 26 cm) i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj polovini prethodno zagrejane rerne.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Nivo rerne: donja
Ohlađenu koru presecite jednom vodoravno i donju koru opoložite na tacnu, pa je obložite očišćenim obručem kalupa.
Za fil dobro pomešajte pasirane jagode sa sokom od limuna i šećerom. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže i umešajte u smesu od jagoda, dok je još topao. Dodajte Maskarpone, zatim umućenu slatku pavlaku. Pomešajte mleko sa vanilin šećerom. Polovinu fila nanesite na donju koru. Piškote potapajte jednu po jednu u mleko i poređajte ih preko fila. Preko njih rasporedite preostali fil. Pokrijte gornjom korom i blago pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 2 sata u frižideru.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfix-om. Odvojite manju količinu i sipajte u špric sa okruglim nastavkom. Preostalom slatkom pavlakom premažite tortu sa svih strana. Ukrasite tortu jagodama i pavlakom u špricu nacrtajte zeki lice. Lice ukrasite špagetama (brkovi) i čokoladnim bonbonicama (oči). Pospite tortu izmrvljenim piškotama i ostavite je da stoji na hladnom do služenja.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: