Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnje gnezdo

Rolat torta sa čokoladnim gnezdom

1 Porcija

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnje gnezdo

Rolat:

6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
300 - 350 g marmelade od jagoda ili višanja

Patišpanj:

7 jaja
7 kašike šećera
5 kašike brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g čokolade (rendane)

Vanil fil:

400 ml mleka
6 kašike šećera
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
200 g maslaca
100 g šećera u prahu

Šlag:

250 ml mleka
2 kesice Dr. Oetker Šlag pene
200 g malina (zamrznutih)

Za dekoraciju:

fida za supu
100 g čokolade
2 kašike ulja
Dr. Oetker Kakao 80g
Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice

Priprema

Priprema

1

Priprema rolata

Belanca umutite u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći. Sjedinite brašno i prašak za pecivo Dr.Oetker. Sipajte u jaja i lagano promešajte. Smesu sipajte u pleh od rerne (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 12-13 minuta na 200 °C. Pečen patišpanj izvaditi iz pleha, uvijte zajedno sa papirom pa prebacite u čistu krpu i urolajte, a onda ostavite da se ohladi. Ohlađen patišpanj premažite marmeladom od jagoda ili višanja. Ponovo urolajte i uvijte u rastegljivu foliju i ostavite sat-dva, a onda ga isecite na parčiće 2 cm širine.

2

Priprema patišpanja

Belanca umutite u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći. Sjedinite brašno i prašak za pecivo Dr.Oetker. Sipajte u smesu jaja i lagano promešajte. Dodajte i rendanu čokoladu i takođe promešajte. Smesu sipajte u pleh od rerne (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 12-13 minuta na 200 °C. Pečen patišpanj izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi a onda isecite dve okrugle kore.

3

Priprema vanil fila

250 mleka i šećer stavite da provri. Posebno sjedinite 150 ml mleka i puding sa ukusom vanile Dr.Oetker. Dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Sklonite sa vatre, stavite rastegljivu foliju preko fila i ostavite da se ohladi. Umutite maslac i šećer u prahu. Dodajte ohlađen fil i sve zajedno dobro umutite mikserom.

4

Priprema šlaga

Mikserom umutite mleko i šlag pene Dr.Oetker. Podelite na dva jednaka dela. U prvi deo dodajte zamrznute maline i promešajte.

5

Čokoladno gnezdo

Dve činije sa oblim dnom, a različitog prečnika, obložite rastegljivom folijom. Fidu odvojte u neku činiju. Čokoladu otopite i dodajte ulje. Promešajte i sipajte preko fide. Silikonskom četkicom premazujte čokoladom i rukama lagano okrećite fidu u čokoladi. Deo po deo obojene fide prebacujte u veću činiju i formirajte gnezdo. Manju činiju stavite u gnezdo da se oblikuje koliko-toliko okruglo dno. Ostavite u frižider na 30 minuta pre nego što izvadite gnezdo iz činije.

6

Filovanje

Obruč od 25 cm stavite na tacnu. Ako imate acetatnu foliju i nju namestite. Rolate složite u krug oko obruča. Prvi okrugli patišpanj složite u sredinu na dno. Prefilujte sa 2/3 vanil fila. Preko stavite šlag sa malinama. Stavite i drugi patišpanj. Ponovite filovanje sa preostalim vanil filom i šlagom. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći. Skinite obruč i dekorišite po želji. Za dekoraciju možete koristiti kakao prah Dr.Oetker, kakao mrvice Dr.Oetker i čokoladno gnezdo.

Nutritivne vrednosti za recept Uskršnje gnezdo

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 1.14g 0.07g
recipe.nutrition.carbohydrate 0.76g 0.04g
recipe.nutrition.protein 0.57g 0.03g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

 Dr. Oetker kao poslodavac

Poslodavac po Vašem ukusu

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u kompaniji Dr. Oetker
0 Odabrali ste