Uskršnja torta sa Koentre jajima

Originalna uskršnja torta sa Koentre jajima.

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja torta sa Koentre jajima

Tepsija:

papir za pečenje

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće

Mešeno testo:

150 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
70 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
80 g mekog margarina ili maslaca
1 kašika vode hladna

Biskvitno testo:

4 komada jaja
175 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
0,5 komada rendane kore pomorandže
100 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Gustin
15 g kakao praha (neslađenog)
25 g čokolade grubo rendane

Fil:

2 kašika/e džema od ananasa (ili kajsije)
1 konzerva ananasa u komadićima (neto 340 g)
100 ml soka od ananasa (iz konzerve)
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
450 ml mleka
3 kašika/e šećera
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
800 g slatke pavlake za kuvanje
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
25 g čokolade grubo rendane

Koentre jaja:

otprilike 50 ml likera od pomorandže (ili drugog bistrog voćnog likera)
150 g mlečne čokolade
25 g bele čokolade

Priprema

Priprema

1

Priprema

Obložite tepsiju papirom za pečenje i podmažite dno kalupa sa štipaljkom.


2

Mešeno testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u činiji za mućenje. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo.1/3 testa pomoću oklagije razvijte tanko, i isecite modlicama ili nožem oko 16 različitih uskršnjih motiva, položite ih na tepsiju i pecite.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 170 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Uskršnje motive prevucite sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite ih da se ohlade. Ostatke testa umesite ručno sa preostalim testom, razvijte na dnu kalupa sa štipaljkom i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 170 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja odstranite obruč kalupa. Koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se ohladi. U međuvremenu očistite obruč kalupa. Ponovo podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Smanjite temperaturu pečenja.


3

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) muteći 1 minut najvećom brzinom. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i rendanom korom pomorandže u roku od 1 minuta, pa mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, kakao prahom i gustinom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 170 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja odstranite obruč kalupa, a koru sa papirom za pečenje istresite na rešetku obloženu čistim papirom za pečenje, odstranite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi.Pažljivo skinite papir sa kojim se kora pekla. Sada pomoću kašike izdubite koru tako, da ostavite neizdubljeni rub od oko 1 1/2 cm i izdubljenu koru debljine oko 1 1/2 cm. Odvojite mrvice testa sa strane za Koentre jaja.


4

Fil

Položite koru od mešenog testa na tacnu za torte i premažite je džemom. Preko toga stavite izdubljenu biskvitnu koru i balgo pritisnite da bi se prilepila. Ocedite ananas, pritom sačuvajte sok i odmerite 100 ml. Pripremite puding prema uputstvu sa kesice. U gotov puding umešajte komadiće ananasa i odmah rasporedite preko biskvitne kore i poravnajte. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže u odmerenom soku od ananasa. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. U rastopljeni želatin dodajte prvo 4 kašike umućene slatke pavlake, dobro promešajte pa dodajte preostalu slatku pavlaku. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte ca. 3/4 pavlake preko fila od anansa i poravnajte. Sa preostalom pavlakom premažite rub torte. Ostavite je da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.


5

Koentre jaja

U činiji za mućenje mikserom (nastavci za mućenje) dobro sjedinite mrvice biskvita sa likerom (smesa ne sme da bude previše vlažna) i oblikujte uskršnja jaja. Odvojeno grubo usitnite obe vrste čokolade i otopite tamnu čokoladu na pari na tihoj vatri. Premažite jaja tamnom glazurom. Belu usitnjenju čokoladu stavite u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i otopite je u vrućoj vodi. Odsecite mali ćošak kesice i ukrasite jaja. Ostavite jaja da se stegnu u frižideru. Pre serviranja jaja dekorativno rasporedite po torti, "prilepite" uskršnje motive od testa po rubovima torte i eventualno ostatak rasporedite po površini torte.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: