Flag

Uskršnja torta sa Koentre jajima

1 Torta
Teško
60
Originalna uskršnja torta sa Koentre jajima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
Mešeno testo
150 gpšeničnog brašna
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
70 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
80 gmekog margarina ili maslaca
1 kašikavode hladna
Biskvitno testo
4 komadajaja
175 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
0,5 komadarendane kore pomorandže
100 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gDr. Oetker Gustin
15 gkakao praha (neslađenog)
25 gčokolade grubo rendane
Fil
2 kašika/edžema od ananasa (ili kajsije)
1 konzervaananasa u komadićima (neto 340 g)
100 mlsoka od ananasa (iz konzerve)
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
450 mlmleka
3 kašika/ešećera
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
800 gslatke pavlake za kuvanje
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
25 gčokolade grubo rendane
Koentre jaja
otprilike 50 mllikera od pomorandže (ili drugog bistrog voćnog likera)
150 gmlečne čokolade
25 gbele čokolade
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Obložite tepsiju papirom za pečenje i podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u činiji za mućenje. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo.1/3 testa pomoću oklagije razvijte tanko, i isecite modlicama ili nožem oko 16 različitih uskršnjih motiva, položite ih na tepsiju i pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Uskršnje motive prevucite sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite ih da se ohlade. Ostatke testa umesite ručno sa preostalim testom, razvijte na dnu kalupa sa štipaljkom i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja odstranite obruč kalupa. Koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se ohladi. U međuvremenu očistite obruč kalupa. Ponovo podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Smanjite temperaturu pečenja.

3

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) muteći 1 minut najvećom brzinom. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i rendanom korom pomorandže u roku od 1 minuta, pa mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, kakao prahom i gustinom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja odstranite obruč kalupa, a koru sa papirom za pečenje istresite na rešetku obloženu čistim papirom za pečenje, odstranite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi.Pažljivo skinite papir sa kojim se kora pekla. Sada pomoću kašike izdubite koru tako, da ostavite neizdubljeni rub od oko 1 1/2 cm i izdubljenu koru debljine oko 1 1/2 cm. Odvojite mrvice testa sa strane za Koentre jaja.

4

Fil

Položite koru od mešenog testa na tacnu za torte i premažite je džemom. Preko toga stavite izdubljenu biskvitnu koru i balgo pritisnite da bi se prilepila. Ocedite ananas, pritom sačuvajte sok i odmerite 100 ml. Pripremite puding prema uputstvu sa kesice. U gotov puding umešajte komadiće ananasa i odmah rasporedite preko biskvitne kore i poravnajte. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže u odmerenom soku od ananasa. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. U rastopljeni želatin dodajte prvo 4 kašike umućene slatke pavlake, dobro promešajte pa dodajte preostalu slatku pavlaku. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte ca. 3/4 pavlake preko fila od anansa i poravnajte. Sa preostalom pavlakom premažite rub torte. Ostavite je da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.

5

Koentre jaja

U činiji za mućenje mikserom (nastavci za mućenje) dobro sjedinite mrvice biskvita sa likerom (smesa ne sme da bude previše vlažna) i oblikujte uskršnja jaja. Odvojeno grubo usitnite obe vrste čokolade i otopite tamnu čokoladu na pari na tihoj vatri. Premažite jaja tamnom glazurom. Belu usitnjenju čokoladu stavite u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i otopite je u vrućoj vodi. Odsecite mali ćošak kesice i ukrasite jaja. Ostavite jaja da se stegnu u frižideru. Pre serviranja jaja dekorativno rasporedite po torti, "prilepite" uskršnje motive od testa po rubovima torte i eventualno ostatak rasporedite po površini torte.