Flag

Torta sa lešnicima i karamelom

1 Torta
Teško
50
Za ljubitelje čokolade i oraha
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Korice
8 komadabelanaca
200 gšećera
200 gmlevenih lešnika
1 kašikabrašna
2 kašika/eDr. Oetker Gustin
Nugat fil
500 mlmleka
4 komadažumanca
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom čoko-nugata
150 gšećera (kristal)
100 gbele čokolade
125 gputera/maslaca
Karamel fil
500 mlmleka
4 komadažumanca
2 kesiceDr. Oetker Pudinga sa ukusom karamele
150 gšećera (kristal)
100 gKaramel bombona sa lešnikom
125 gputera/maslaca
Dekoracija
150 gčokolade
100 gslatke pavlake
200 gputera/maslaca
150 gšećera u prahu
3 kesicekaramel šećera
1 kesicaDr. Oetker Dekor Kakao mrvica
1 kesicaDr. Oetker Dekor Mix srca
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica
Picture - Dr. Oetker Dekor Mix srca
1

Umutiti belanca, dodati im šećer, pa nakon 10ak min mućenja i lešnike, brašno i gustin. Peći 5 korica, prečnika 20cm, svaku po 12-15 minuta na 170, sa ventilatorom.

2

Zagrejati 400ml mleka sa šećerom, pomešati žumanca sa pudingom, vrućim mlekom temperirati smešu sa žumancima, pa vratiti na ringlu i skuvati. (ovaj postupak se radi dva puta, sa jednim, pa sa drugim pudingom) Dodati u vruć karamel fil karamel bombone, a u vruć čoko nugat dodati belu čokoladu. U ohlađene filove umešati penasto umućen puter. Ređati koricu, pa jedan fil, koricu, pa drugi fil i tako dva puta. Završiti koricom (5 korica ukupno)

3

U vrućoj pavlaci istopiti čokoladu, preliti preko ohlađene torte. Samleti karamel šećer. Penasto umutiti puter, prah šećer i mleveni karamel šećer. Napraviti ružice od puter krema i poređati ih u polumesec. Ukrasiti Kakao mrvicama i Mix srcima, svuda uz ružice.