Tiramisu torta

Idealan desert uz popodnevnu kafu

otprilike 12 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Tiramisu torta

Biskvit:

2 jaja
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
75 g brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Gustin
1 kašičica Dr. Oetker Kakao

Za namakanje:

1 kašika šećera
1 kašika Dr. Oetker Kakao
100 ml mleka
75 ml espresso kafe hladne ili jake kafe
1 kašika likera od badema (Amaretto)

Krem:

250 g maskarpone sira
125 g posnog svežeg sira
50 g šećera
1 kašika likera od badema (Amaretto)
250 ml slatke pavlake umućene
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Nadev:

100 g piškota

Za dekorisanje:

Dr. Oetker Kakao (malo)

Priprema

Priprema

1

Dno kalupa za torte (prečnika 26 cm) namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrejte rernu. Električna rerna: 180°C. Rerna na vreo vazduh: 160°C.

2

Biskvit

Jaja mikserom (metlicama) mešajte na najvećoj brzini oko 1 minut u posudi, dok ne postignete penastu smesu. Mešajući tokom 1 minuta dodajte vanilin šećer pomešan sa šećerom i soli. Nastavite mešati još 2 minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, gustinom i kakaom u prahu te kratko umešajte na najnižoj brzini. Testo izlijte u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u rernu. Nivo rerne: dole. Vreme pečenja: oko 20 min.

Odvojite obruč kalupa i skinite ga. Biskvit istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Za namakanje

Pomešajte kakao u prahu i šećer i neprestano mešajući zakuvajte s mlekom. Dodajte espresso kafu i liker Amareto. Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita, stavite biskvit na tacnu za torte i poprskajte polovinom tečnosti.

4

Krem

Pomešajte sir Mascarpone, posni sir, šećer i liker Amareto. Slatku pavlaku s Kremfixom umutite čvrsto i dodajte u smesu. Polovinom krema premažite biskvit i obložite piškotama. Piškote natopite preostalom tečnošču koristeći četkicu. Premažite piškote ostatkom krema. Tortu do konzumacije stavite u frižider.

5

Dekorisanje

Neposredno pre posluživanja pospite kakaom u prahu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: