Tart od heljde sa lešnicima

Veganski tart od heljde sa lešnicima i nadevom od višanja

12 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Tart od heljde sa lešnicima

Za kalup za tart (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

200 g heljdinog brašna
100 g mlevenih lešnika
3 kašika/e Dr. Oetker Kakao
4 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašičice cimeta mlevenog
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
250 ml Sojinog mleka
175 ml jestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)

Nadev:

60 g lešnika celih
otprilike 340 g marmelade od višanja

Priprema

Priprema

1

Dno kalupa za tart namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrejte pećnicu na oko 180°(vreo vazduh oko 160°C).

2

Biskvit

Pomešajte brašno sa lešnicima, kakaom i praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom izmesite glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dva minuta na najvećoj brzini. Testo izlijte u kalup za tart i poravnajte. Stavite na srednju rešetku u peć. Vreme pečenja: oko 25 min.

3

Odvojite obruč kalupa za tart i skinite ga. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za tart i ostavite biskvit da se ohladi.

4

Nadev

Stavite lešnike na lim za pečenje i zagrejte u peći na istoj temperaturi oko 10 minuta, sve dok se smeđa korica ne raspukne. Vruće lešnike stavite na čistu kuhinjsku krpu, omotajte ih krpom te kružnim pokretima odvojite od ljuske. Lešnike krupno naseckajte.

5

Oprezno povucite papir za pečenje i podelite biskvit na dva dela. Donju polovinu stavite na tacnu za torte. Marmeladu kratko ukuvajte u manjem loncu, uz stalno mešanje. Oko 1 kašiku marmelade pomešajte sa lešnicima. Donju polovinu biskvita premažite preostalom marmeladom. Zatim, stavite gornju polovinu biskvita.

6

Ukrašavanje

Kolač podelite na približno 12 komada jednake veličine i dekorativno pospite šećerom u prahu. Svaki komad kolača po želji ukrasite mešavinom marmelade i lešnika. Za ukras napravite šablon od papira u obliku zvezde, stavite je na tart i pospite kolač šećerom u prahu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: