Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Talasi maka

Sastojci

Sastojci

Za recept Talasi maka

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće

Testo "Sve u jednom":

175 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
4 jaja
175 g mekog margarina ili maslaca
1 čaša kisele pavlake
150 g maka sveže mlevenog

Polivanje:

3 kašika/e ruma ili vinjaka

Nadev:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
100 g šećera
500 ml mleka
250 g maslaca
1 čaša kisele pavlake

Glazura:

150 g mlečne čokolade
150 g crne čokolade
2 kašika/e jestivog ulja npr. suncokretovog

Priprema

Priprema

1

Priprema

Podmažite tepsiju. Zagrejte rernu.

2

"Sve u jednom testo"

U činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke. Sve zajedno umutite mikserom muteći kratko najmanjom brzinom, a potom najvećom oko 2 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ravnomerno nanesite testo na tepsiju i poravnajte. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Nakon pečenja položite tepsiju a rešetku i kolač odmah poprskajte rumom ili vinjakom. Ostavite ga da se ohladi na tepsiji.

3

Nadev

Za nadev skuvajte puding od praška za puding, šećera i mleka, prema uputstvu sa kesice. Vruć puding odmah prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Omekšali maslac dobro umutite mikserom muteći najvećom brzinom. Dodajte puding kašiku po kašiku (pritom vodite računa sa i maslac i puding budu sobne temperature, u suprotnom će se krem razdvojiti). Na kraju umešajte kiselu pavlaku.Premažite krem preko kolača i poravnajte. Stavite kolač u frižider, neka odstoji ca. 30 min.

4

Glazura

Usitnite čokolade i otopite ih odvojeno, svaku sa po 1 kašikom ulja, na tihoj vatri. Sipajte obe glazure naizmenično preko krema i razmažite pomoću oble strane kašike, tako da dobijete mramornu šaru. Vratite kolač u frižider dok se glazura ne stegne.