Flag

Švarcvald torta

1 Torta
Teško
60
Klasična i omiljena torta za sve generacije - Švarcvald torta.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Biskvitne kore natopite sa 4 kašike višnjevače. Da biste napravili svetlu mešenu koru jednostavno izostavite kakao.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Mešeno testo
125 gpšeničnog brašna
10 gkakao praha (neslađenog)
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kašikavišnjevače
75 gmekog margarina ili maslaca
Biskvitno testo
4 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gpšeničnog brašna
0,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gDr. Oetker Gustin
10 gkakao praha (neslađenog)
na vrh nožacimeta mlevenog
Fil
1 teglavišanja bez koštice (neto 350 g)
250 mlsoka od višanja (iz tegle) ili 500 g višanja
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
25 gšećera
3 kašika/evišnjevače
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
5 kašika/evode hladne
800 gslatke pavlake
40 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Ukrašavanje
maločokolade strugane ili rendane
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno i kakao sa praškom za pecivo u činiju za mućenje.Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Oblikujte kuglu od testa. Razvijte testo na dno kalupu i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se hladi, tako što ćete položiti dno kalupa sa korom na rešetku. Očistite obruč kalupa. Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje.

3

Biskvitno testo

Muteći mikserom (nastavci za mućenje) 1 minut najvećom brzinom, penasto umutite jaja. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom, kakaom i cimetom, prosejte i kratko muteći najmanjom brzinom dodajte u smesu od jaja. Sipajte testo u kalup i poravnajte, odmah pecite na istoj temperaturi kao mešeno testo, oko 30 minuta.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite pecivo da se ohladi. Pažljivo skinite papir za pečenje. Presecite biskvitnu koru jednom vodoravno.

4

Fil

Dobro ocedite višnje, pritom sačuvajte sok i odmerite 250 ml ili operite sveže višnje, očistite, odstranite peteljke i koštice, pomešajte sa šećerom i ostavite nekoliko minuta da odstoje, kako bi pustile sok. Sveže višnje stavite u šerpu da prokuvaju, ocedite sok i ostavite da se ohladi. Odmerite 250 ml, eventualno dopunite vodom. Radi ukrašavanja ostavite 16 višanja po strani.

5

Preliv za torte sa sokom i šećerom pripremite prema uputstvu sa ambalaže, sjedinite sa višnjama i ostavite smesu da se ohladi, potom dodajte višnjevaču. Želatin zamešajte sa vodom u maloj šerpi, ostavite da nabubri 10 minuta i mešajući zagrevajte dok se ne rastopi (ne sme da provri!). Umutite slatku pavlaku skoro do kraja, neprestano muteći dodajte mlaki rastvor želatina i umutite pavlaku do kraja. Prosejte šećer u prahu, pomešajte sa vanilin šećerom i umešajte u pavlaku. Stavite koru od mešenog testa na tacnu, premažite je smesom od višanja, pritom ostavite slobodan rub od 1 cm. Premažite 1/3 umućene pavlake preko višanja. Preklopite donjom biskvitnom korom, blago pritisnite i premažite polovinom preostale pavlake. Pokrijte gornjom biskvitnom korom i blago pritisnite. Sipajte 3 kašike pavlake u špric sa zvezdastim nastavkom i ostavite po strani. Ravnomerno premažite rubove i površinu torte preostalom pavlakom. Ukrasite tortu pavlakom iz šprica i pospite struganom čokoladom i višnjama ostavljenim po strani. Ostavite tortu da odstoji na hladnom najmanje 2 sata.

  • Biskvitne kore natopite sa 4 kašike višnjevače. Da biste napravili svetlu mešenu koru jednostavno izostavite kakao.