Švarcvald torta

Klasično i omiljeno

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švarcvald torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Mešeno testo:

125 g pšeničnog brašna
10 g kakao praha (neslađenog)
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kašika višnjevače
75 g mekog margarina ili maslaca

Biskvitno testo:

4 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
0,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Gustin
10 g kakao praha (neslađenog)
na vrh noža cimeta mlevenog

Fil:

1 tegla višanja bez koštice (neto 350 g)
250 ml soka od višanja (iz tegle) ili 500 g višanja
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
25 g šećera
3 kašika/e višnjevače
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
5 kašika/e vode hladne
800 g slatke pavlake
40 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Ukrašavanje:

malo čokolade strugane ili rendane

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno i kakao sa praškom za pecivo u činiju za mućenje.Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Oblikujte kuglu od testa. Razvijte testo na dno kalupu i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se hladi, tako što ćete položiti dno kalupa sa korom na rešetku. Očistite obruč kalupa. Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje.

3

Biskvitno testo

Muteći mikserom (nastavci za mućenje) 1 minut najvećom brzinom, penasto umutite jaja. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom, kakaom i cimetom, prosejte i kratko muteći najmanjom brzinom dodajte u smesu od jaja. Sipajte testo u kalup i poravnajte, odmah pecite na istoj temperaturi kao mešeno testo, oko 30 minuta.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite pecivo da se ohladi. Pažljivo skinite papir za pečenje. Presecite biskvitnu koru jednom vodoravno.

4

Fil

Dobro ocedite višnje, pritom sačuvajte sok i odmerite 250 ml ili operite sveže višnje, očistite, odstranite peteljke i koštice, pomešajte sa šećerom i ostavite nekoliko minuta da odstoje, kako bi pustile sok. Sveže višnje stavite u šerpu da prokuvaju, ocedite sok i ostavite da se ohladi. Odmerite 250 ml, eventualno dopunite vodom. Radi ukrašavanja ostavite 16 višanja po strani.

5

Preliv za torte sa sokom i šećerom pripremite prema uputstvu sa ambalaže, sjedinite sa višnjama i ostavite smesu da se ohladi, potom dodajte višnjevaču. Želatin zamešajte sa vodom u maloj šerpi, ostavite da nabubri 10 minuta i mešajući zagrevajte dok se ne rastopi (ne sme da provri!). Umutite slatku pavlaku skoro do kraja, neprestano muteći dodajte mlaki rastvor želatina i umutite pavlaku do kraja. Prosejte šećer u prahu, pomešajte sa vanilin šećerom i umešajte u pavlaku. Stavite koru od mešenog testa na tacnu, premažite je smesom od višanja, pritom ostavite slobodan rub od 1 cm. Premažite 1/3 umućene pavlake preko višanja. Preklopite donjom biskvitnom korom, blago pritisnite i premažite polovinom preostale pavlake. Pokrijte gornjom biskvitnom korom i blago pritisnite. Sipajte 3 kašike pavlake u špric sa zvezdastim nastavkom i ostavite po strani. Ravnomerno premažite rubove i površinu torte preostalom pavlakom. Ukrasite tortu pavlakom iz šprica i pospite struganom čokoladom i višnjama ostavljenim po strani. Ostavite tortu da odstoji na hladnom najmanje 2 sata.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: