Za recept Švarcvald šnite
malo masnoće | |
papir za pečenje |
2 | jaja |
50 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
50 g | pšeničnog brašna |
0,5 ravne kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
1 kašika | kakao praha |
1 kašika | Dr. Oetker Gustin |
150 g | pšeničnog brašna |
na vrh noža | Dr. Oetker Praška za pecivo |
50 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | mekog margarina ili maslaca |
1 kašika | vode |
1 tegla | kompota od višanja (neto 350 g) |
1 kesica | Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog |
25 g | šećera |
250 ml | soka od višanja (iz kompota) |
500 g | slatke pavlake |
2 kesice | Dr. Oetker Kremfixa |
2 kesice | Dr. Oetker Vanilin šećera |
3 kašika/e | višnjevače |
3 - 4 kašika/e | džema od višanja |
3 kašika/e | višnjevače |
50 g | čokolade za kuvanje strugane |
Zagrejte rernu. Podmažite polovinu tepsije (20 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje, pritom papir na otvorenim stranama tepsije savijte više puta i oblikujte rub.
Penasto umutite jaja, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Testo nanesite na hartijom obloženi deo tepsije, poravnajte i pecite na sredini rerne.
Temperatura rerne oko 200 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C
recipe.preparation.gas oko 180 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite i istresite na papir za pečenje posutu šećerom, ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje), prvo najmanjom, potom najvećom brzinom. Testo razvijte na papiru za pečenje u pravougaonik 30 x 20 cm, prevucite sa papirom na tepsiju i testo više puta izbodite viljuškom. Tepsiju stavite na sredinu rerne i pecite.
Temperatura rerne oko 200 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C
recipe.preparation.gas oko 180 °C
Nivo rerne: srednja
Koru prevucite sa papirom na rešetku i ostavite da se ohladi.
Dobro ocedite višnje, pritom sačuvajte sok i odmerite 250 ml (1/4 l). Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice sa šećerom i sokom od višnje. Umešajte višnje i ostavite da se ohladi. Stavite koru od mešenog testa na tacnu i premažite džemom. Pokrijte biskvitnom korom i pomoću četkice je nakvasite višnjevačom.
Umutite pavlaku sa Kremfixom i vanilin šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Sipajte pavlaku u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 12 mm). Našpricajte po dužim stranicama po jednu debelu traku pavlake. Takođe jednu debelu traku pavlake našpricajte i po sredini, tako da između traka od pavlake ostane mesta za fil od višanja. Pomoću kašike rasporedite fil od višanja između traka od pavlake. Po potrebi povećajte visinu traka od pavlake.
Pospite šnite struganom čokoladom. Držite ih na hladnom mestu sve do služenja. Pre služenja ih eventualno pospite šećerom u prahu.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: