Švarcvald šnite

Omiljena torta na nov način

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švarcvald šnite

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

2 jaja
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g pšeničnog brašna
0,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kašika kakao praha
1 kašika Dr. Oetker Gustin

Mešeno testo:

150 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g mekog margarina ili maslaca
1 kašika vode

Fil od višanja:

1 tegla kompota od višanja (neto 350 g)
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
25 g šećera
250 ml soka od višanja (iz kompota)

Fil od pavlake:

500 g slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
3 kašika/e višnjevače

Dodatno:

3 - 4 kašika/e džema od višanja
3 kašika/e višnjevače
50 g čokolade za kuvanje strugane

Priprema

Priprema

1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite polovinu tepsije (20 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje, pritom papir na otvorenim stranama tepsije savijte više puta i oblikujte rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Testo nanesite na hartijom obloženi deo tepsije, poravnajte i pecite na sredini rerne.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite i istresite na papir za pečenje posutu šećerom, ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.

3

Mešeno testo

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje), prvo najmanjom, potom najvećom brzinom. Testo razvijte na papiru za pečenje u pravougaonik 30 x 20 cm, prevucite sa papirom na tepsiju i testo više puta izbodite viljuškom. Tepsiju stavite na sredinu rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Koru prevucite sa papirom na rešetku i ostavite da se ohladi.

4

Fil od višanja

Dobro ocedite višnje, pritom sačuvajte sok i odmerite 250 ml (1/4 l). Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice sa šećerom i sokom od višnje. Umešajte višnje i ostavite da se ohladi. Stavite koru od mešenog testa na tacnu i premažite džemom. Pokrijte biskvitnom korom i pomoću četkice je nakvasite višnjevačom.

5

Fil od pavlake

Umutite pavlaku sa Kremfixom i vanilin šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Sipajte pavlaku u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 12 mm). Našpricajte po dužim stranicama po jednu debelu traku pavlake. Takođe jednu debelu traku pavlake našpricajte i po sredini, tako da između traka od pavlake ostane mesta za fil od višanja. Pomoću kašike rasporedite fil od višanja između traka od pavlake. Po potrebi povećajte visinu traka od pavlake.

Pospite šnite struganom čokoladom. Držite ih na hladnom mestu sve do služenja. Pre služenja ih eventualno pospite šećerom u prahu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: