Srce od jagoda torta

Recite nekome "Volim te"

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Srce od jagoda torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 jaja
4 kašika/e vode vrele
130 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže) ili limuna
100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g Dr. Oetker Gustin

Nadev:

8 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
100 ml likera od jaja
800 g slatke pavlake za kuvanje
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Ukrašavanje:

50 g badema u listićima
500 g jagoda (po mogućstvu iste veličine)

Preliv:

1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
3 kašika/e šećera (ravne kašike)
250 ml vode

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa vrelom vodom mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer, vanilin šećer i koru pomorandže ili limuna i mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i Gustinom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na hartijom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru dva puta vodoravno. U međuvremenu bademe za ukrašavanje propržite u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće, istresite ih na tanjir i ostavite da se ohlade.

3

Nadev

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Zagrejte liker od jaja, istisnite želatin i rastvorite ga u likeru. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom skoro do kraja. Dodajte mlaku mešavinu likera i želatina, neprestano muteći, i umutite pavlaku do kraja.Stavite donju koru na tacnu i premažite je 1/3 nadeva, preklopite srednjom korom, premažite polovinom preostalog krema, poklopite gornjom korom. Premažite tortu preostalim kremom odozgo i sa strane. Proprženi badem u listićima pažljivo nanesite na rub torte, blago pritisnite.Jagode operite, ocedite, očistite i isecite na listiće. Prvo pomoću listića jagoda oblikujte srce, tako što ćete ih zabosti kao spoljnu ivicu u pavlaku. Sada sredinu srca popunite jagodama poslaganim poput crepova na krovu i ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.

4

Preliv

Pripremite preliv prema uputstvu sa ambalaže i pažljivo nanesite na srce od jagoda. Po želji tortu ukrasite listićima nane ili matičnjaka.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: