Flag

Srce od jagoda torta

1 Torta
Srednje teško
60
Recite nekome "Volim te" sa notom jagoda torte.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
4 komadajaja
4 kašika/evode vrele
130 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže) ili limuna
100 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gDr. Oetker Gustin
Nadev
8 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
100 mllikera od jaja
800 gslatke pavlake za kuvanje
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Ukrašavanje
50 gbadema u listićima
500 gjagoda (po mogućstvu iste veličine)
Preliv
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
3 kašika/ešećera (ravne kašike)
250 mlvode
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa vrelom vodom mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer, vanilin šećer i koru pomorandže ili limuna i mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i Gustinom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na hartijom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru dva puta vodoravno. U međuvremenu bademe za ukrašavanje propržite u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće, istresite ih na tanjir i ostavite da se ohlade.

3

Nadev

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Zagrejte liker od jaja, istisnite želatin i rastvorite ga u likeru. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom skoro do kraja. Dodajte mlaku mešavinu likera i želatina, neprestano muteći, i umutite pavlaku do kraja.Stavite donju koru na tacnu i premažite je 1/3 nadeva, preklopite srednjom korom, premažite polovinom preostalog krema, poklopite gornjom korom. Premažite tortu preostalim kremom odozgo i sa strane. Proprženi badem u listićima pažljivo nanesite na rub torte, blago pritisnite.Jagode operite, ocedite, očistite i isecite na listiće. Prvo pomoću listića jagoda oblikujte srce, tako što ćete ih zabosti kao spoljnu ivicu u pavlaku. Sada sredinu srca popunite jagodama poslaganim poput crepova na krovu i ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.

4

Preliv

Pripremite preliv prema uputstvu sa ambalaže i pažljivo nanesite na srce od jagoda. Po želji tortu ukrasite listićima nane ili matičnjaka.