Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Srce od jagoda torta

Recite nekome "Volim te"

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Srce od jagoda torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 jaja
4 kašika/e vode vrele
130 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže) ili limuna
100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g Dr. Oetker Gustin

Nadev:

8 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
100 ml likera od jaja
800 g slatke pavlake za kuvanje
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Ukrašavanje:

50 g badema u listićima
500 g jagoda (po mogućstvu iste veličine)

Preliv:

1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
3 kašika/e šećera (ravne kašike)
250 ml vode

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa vrelom vodom mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer, vanilin šećer i koru pomorandže ili limuna i mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i Gustinom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na hartijom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru dva puta vodoravno. U međuvremenu bademe za ukrašavanje propržite u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće, istresite ih na tanjir i ostavite da se ohlade.

3

Nadev

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Zagrejte liker od jaja, istisnite želatin i rastvorite ga u likeru. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom skoro do kraja. Dodajte mlaku mešavinu likera i želatina, neprestano muteći, i umutite pavlaku do kraja.Stavite donju koru na tacnu i premažite je 1/3 nadeva, preklopite srednjom korom, premažite polovinom preostalog krema, poklopite gornjom korom. Premažite tortu preostalim kremom odozgo i sa strane. Proprženi badem u listićima pažljivo nanesite na rub torte, blago pritisnite.Jagode operite, ocedite, očistite i isecite na listiće. Prvo pomoću listića jagoda oblikujte srce, tako što ćete ih zabosti kao spoljnu ivicu u pavlaku. Sada sredinu srca popunite jagodama poslaganim poput crepova na krovu i ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.

4

Preliv

Pripremite preliv prema uputstvu sa ambalaže i pažljivo nanesite na srce od jagoda. Po želji tortu ukrasite listićima nane ili matičnjaka.