Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Snežni kristali

Unesite čaroliju zime u vaš dom

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Snežni kristali

Testo:

50 g bele čokolade
170 g margarina
80 g smeđeg šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kašika voćnog likera od badema
1 jaje
170 g pšeničnog brašna
30 g Dr. Oetker Gustina
40 g Kokosovog brašna

Ukrašavanje:

50 g šećera u prahu
2 kašičice vode
biserne perlice

Priprema

Priprema

1

Testo

Belu čokoladu otopite na pari, dodajte omekšali margarin, pa u posudi za mešanje mutite mikserom sve dok smesa ne postane glatka. Stalno mešajući, postupno dodajte šećer, vanilin šećer i bademov liker, dok ne dobijete povezanu masu. Umešajte jaja, otprilike ½ minuta muteći najvećom brzinom. Brašno izmešajte sa Gustinom, prosejte i kratko umešajte muteći najmanjom brzinom. Od kokosovog brašna odvojite jednu kašiku, ostalo umešajte u testo. Testom napunite špric sa zvezdastim nastavkom (ø 7 mm), pa na podmazanu tepsiju za kolače, obloženu masnim papirom, našpricajte snežne kristale. Pospite preostalim kokosovim brašnom i ispecite.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

2

Keksiće zajedno s masnim papirom stavite na rešetku za kolače i ostavite da se hlade. Od šećera u prahu i vode izmešajte gust preliv i njime zalepite srebrne perlice.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste