Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slojevite kocke

Sočni kolačići premazani čokoladnom glazurom

o nama 14 - 28 Porcije

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slojevite kocke

Četvrtast kalup za pečenje (25 x 11 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

2 belanaca (veličine M)
1 prstohvat soli
125 g mekog margarina ili maslaca
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanilinog aromatizovanog šećera
1 jaje (veličine M)
2 žumanca (veličine M)
3 kašike ruma
125 g pšeničnog brašna
1,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Glazura:

150 g crne čokolade
1 kašičica jestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)

Priprema

Priprema

1

Četvrtast kalup za kolače namastite i samo dno obložite papirom za pečenje. Peć na funkciji roštilja zagrejte na temperaturu od približno 200°C (pridržavajte se i uputstva proizvođača).

2

Biskvit

Belanca i so umutite u čvrsti sneg. Puter ili margarin u činiji mikserom penasto izmešajte. Mešajući postepeno dodajte šećer i Burbon vanilin šećer, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte jaje mešajući ga oko ½ minuta na najvećoj brzini. Postepeno dodajte žumanca i rum. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kratko umešajte na srednjoj brzini. Sneg od belanaca lagano umešajte u testo.

3

Lopaticom za testo premažite oko 2 kašike testa ravnomerno po dnu kalupa za kolač. Kalup stavite na rešetku u peć (razmak između grejača roštilja i sloja testa trebao bi biti oko 20 cm). Pecite sloj testa dok ne poprimi svetlo smeđu boju. Vreme pečenja po svakom sloju: 2 – 3 minuta. Nivo peći: sredina peći

4

Kalup izvadite iz peći i po ispečenom sloju oprezno kao drugi sloj razmažite ponovo 2 kašike testa. Kalup ponovo stavite u peć na funkciju roštilja i na taj način potrošite celu smesu.

5

Ostavite gotov kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Nožem ga oprezno odvojite od ivice, istresite i povucite papir za pečenje. Kolač isecite na kocke, po 4x3 cm. Ukoliko želite oblikovati trouglove, dijagonalno prepolovite kocke.

6

Glazura

Tamnu čokoladu otopite zajedno s uljem na vodenoj pari. Glazurom delimično premažite kolače ili je kašikom raspodelite po površini. Ostavite glazuru da se stvrdne. Kolačići se mogu premazati i belom čokoladom.

Nutritivne vrednosti za recept Slojevite kocke

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 0.36g 1.39g
recipe.nutrition.carbohydrate 0.24g 0.93g
recipe.nutrition.protein 0.18g 0.70g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste