Flag

Slojevite kocke

otprilike 14 - 28 Porcija/e
Jednostavno
60
Sočni kolačići premazani čokoladnom glazurom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Četvrtast kalup za pečenje (25 x 11 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvit
2 komadabelanaca (veličine M)
1 prstohvatsoli
125 gmekog margarina ili maslaca
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 komadjaje (veličine M)
2 komadažumanca (veličine M)
3 kašika/eruma
125 gpšeničnog brašna
1,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Glazura
150 gcrne čokolade
1 kašičicajestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Četvrtast kalup za kolače namastite i samo dno obložite papirom za pečenje. Peć na funkciji roštilja zagrejte na temperaturu od približno 200°C (pridržavajte se i uputstva proizvođača).

2

Biskvit

Belanca i so umutite u čvrsti sneg. Puter ili margarin u činiji mikserom penasto izmešajte. Mešajući postepeno dodajte šećer i Burbon vanilin šećer, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte jaje mešajući ga oko ½ minuta na najvećoj brzini. Postepeno dodajte žumanca i rum. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kratko umešajte na srednjoj brzini. Sneg od belanaca lagano umešajte u testo.

3

Lopaticom za testo premažite oko 2 kašike testa ravnomerno po dnu kalupa za kolač. Kalup stavite na rešetku u peć (razmak između grejača roštilja i sloja testa trebao bi biti oko 20 cm). Pecite sloj testa dok ne poprimi svetlo smeđu boju. Vreme pečenja po svakom sloju: 2 – 3 minuta. Nivo peći: sredina peći

4

Kalup izvadite iz peći i po ispečenom sloju oprezno kao drugi sloj razmažite ponovo 2 kašike testa. Kalup ponovo stavite u peć na funkciju roštilja i na taj način potrošite celu smesu.

5

Ostavite gotov kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Nožem ga oprezno odvojite od ivice, istresite i povucite papir za pečenje. Kolač isecite na kocke, po 4x3 cm. Ukoliko želite oblikovati trouglove, dijagonalno prepolovite kocke.

6

Glazura

Tamnu čokoladu otopite zajedno s uljem na vodenoj pari. Glazurom delimično premažite kolače ili je kašikom raspodelite po površini. Ostavite glazuru da se stvrdne. Kolačići se mogu premazati i belom čokoladom.