Slojevite kocke

Sočni kolačići premazani čokoladnom glazurom

otprilike 14 - 28 Porcija/e

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slojevite kocke

Četvrtast kalup za pečenje (25 x 11 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

2 belanaca (veličine M)
1 prstohvat soli
125 g mekog margarina ili maslaca
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 jaje (veličine M)
2 žumanca (veličine M)
3 kašika/e ruma
125 g pšeničnog brašna
1,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Glazura:

150 g crne čokolade
1 kašičica jestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)

Priprema

Priprema

1

Četvrtast kalup za kolače namastite i samo dno obložite papirom za pečenje. Peć na funkciji roštilja zagrejte na temperaturu od približno 200°C (pridržavajte se i uputstva proizvođača).

2

Biskvit

Belanca i so umutite u čvrsti sneg. Puter ili margarin u činiji mikserom penasto izmešajte. Mešajući postepeno dodajte šećer i Burbon vanilin šećer, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte jaje mešajući ga oko ½ minuta na najvećoj brzini. Postepeno dodajte žumanca i rum. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kratko umešajte na srednjoj brzini. Sneg od belanaca lagano umešajte u testo.

3

Lopaticom za testo premažite oko 2 kašike testa ravnomerno po dnu kalupa za kolač. Kalup stavite na rešetku u peć (razmak između grejača roštilja i sloja testa trebao bi biti oko 20 cm). Pecite sloj testa dok ne poprimi svetlo smeđu boju. Vreme pečenja po svakom sloju: 2 – 3 minuta. Nivo peći: sredina peći

4

Kalup izvadite iz peći i po ispečenom sloju oprezno kao drugi sloj razmažite ponovo 2 kašike testa. Kalup ponovo stavite u peć na funkciju roštilja i na taj način potrošite celu smesu.

5

Ostavite gotov kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Nožem ga oprezno odvojite od ivice, istresite i povucite papir za pečenje. Kolač isecite na kocke, po 4x3 cm. Ukoliko želite oblikovati trouglove, dijagonalno prepolovite kocke.

6

Glazura

Tamnu čokoladu otopite zajedno s uljem na vodenoj pari. Glazurom delimično premažite kolače ili je kašikom raspodelite po površini. Ostavite glazuru da se stvrdne. Kolačići se mogu premazati i belom čokoladom.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: