Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slojevita keks torta bez pečenja

Brza priprema keks torte bez pečenja sa bogatim čokoladnim filom.

1 Torta

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slojevita keks torta bez pečenja

Korice:

500 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g mlevenih lešnika
100 g bele čokolade
60 g meda
175 g putera/maslaca
20 ml mleka
2 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
5 ml Dr. Oetker Arome vanila

Fil od mlečne čokolade:

200 g mlečne čokolade
170 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
30 ml mleka
50 g meda

Fil od mleka:

200 ml slatke pavlake
100 g bele čokolade
2 kašika/e belog krema

Dekoracija:

1 kesica Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice

Priprema

Priprema

1

Korice

Pomešati mleveni keks, lešnik, istopljeni puter, belu čokoladu, med i 150 ml mleka. Naliti želatin mlekom da nabubri, istopiti ga, pa pomešati sa smesom. Formirati dve tanje kore. Ostaviti ih da se ohlade u frižideru.

2

Fil od mlečne čokolade

Natopiti želatin hladnim mlekom. U vruću slatku pavlaku sipati med i istopljenu čokoladu, sjediniti, ohladiti, dodati istopljen želatin i umutiti.

3

Fil od mleka

U umućenu slatku pavlaku dodati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu i beli krem.

4

Serviranje

Na keks koru naneti fil od mlečne čokolade, zatim opet keks koru, pa fil od mleka. Dekorisati šarenim mrvicama.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste