Flag

Slatki burgeri

1 kolač
Jednostavno
60
Za vaše mališane pripremite nešto neobično i slatko.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ovu specijalnu smesu možete da iskoristite da napravite domaće piškote. Nanesite je u trakama na papir za pečenje, blago pospite šećerom u prahu i pecite na gore navedenoj temperaturi oko 15 min.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci za pripremu
125 mlslatke pavlake
125 gmlečne čokolade sitno seckane
Specijalna smesa
3 komadažumanca
20 gšećera u prahu
3 komadabelanaca
20 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
40 gmekog brašna
Fil
225 glešnika napolitanki sitno seckanih
Ukrašavanje
nekolikojagoda seckanih
100 gmarcipana zelenog (ili sirovog i malo zelene prehrambene boje)
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Priprema

Prokuvajte slatku pavlaku i skinite sa šporeta. Umešajte čokoladu, sve dok se u potpunosti ne istopi. Ostavite da odstoji na hladnom 1 1/2 sat.Za specijalnu smesu penasto umutite žumanca sa šećerom u prahu. Odvojeno umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer i prašak za puding. Sjedinite smesu od belanaca i žumanca, preko toga prosejte brašno i sjedinite. Sipajte smesu u špric sa srednjim okruglim nastavkom i na papirom za pečenje obloženu tepsiju našpricajte krofnice (prečnika 4 cm). Stavite tepsiju na sredinu zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

2

Čoko-pavlaku kratko mutite mikserom, da postane penasta. Umešajte napolitanke, sve dobro sjedinite i sipajte u špric bez nastavka. Na polovinu krofnica nanesite fil u tufnama. Poređajte jagode preko fila. Marcipan tanko izvaljajte (sirovi prethodno obojite) i oblikujte listove salate, kojima ćete preklopiti jagode. Poklopite preostalim krofnicama i blago pritisnite. Držite na hladnom do služenja.

  • Ovu specijalnu smesu možete da iskoristite da napravite domaće piškote. Nanesite je u trakama na papir za pečenje, blago pospite šećerom u prahu i pecite na gore navedenoj temperaturi oko 15 min.