Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slatki burgeri

Za vaše mališane

1 kolač

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slatki burgeri

Sastojci za pripremu:

125 ml slatke pavlake
125 g mlečne čokolade sitno seckane

Specijalna smesa:

3 žumanceta
20 g šećera u prahu
3 belanaca
20 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
40 g mekog brašna

Fil:

225 g lešnika napolitanki sitno seckanih

Ukrašavanje:

nekoliko jagoda seckanih
100 g marcipana zelenog (ili sirovog i malo zelene prehrambene boje)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prokuvajte slatku pavlaku i skinite sa šporeta. Umešajte čokoladu, sve dok se u potpunosti ne istopi. Ostavite da odstoji na hladnom 1 1/2 sat.Za specijalnu smesu penasto umutite žumanca sa šećerom u prahu. Odvojeno umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer i prašak za puding. Sjedinite smesu od belanaca i žumanca, preko toga prosejte brašno i sjedinite. Sipajte smesu u špric sa srednjim okruglim nastavkom i na papirom za pečenje obloženu tepsiju našpricajte krofnice (prečnika 4 cm). Stavite tepsiju na sredinu zagrejane rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

2

Čoko-pavlaku kratko mutite mikserom, da postane penasta. Umešajte napolitanke, sve dobro sjedinite i sipajte u špric bez nastavka. Na polovinu krofnica nanesite fil u tufnama. Poređajte jagode preko fila. Marcipan tanko izvaljajte (sirovi prethodno obojite) i oblikujte listove salate, kojima ćete preklopiti jagode. Poklopite preostalim krofnicama i blago pritisnite. Držite na hladnom do služenja.