Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slatke korpice sa voćem

Korpice od mlevenog keksa punjene pudingom i voćem.

20 Porcija/e

Jednostavno 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slatke korpice sa voćem

Sastojci:

200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 g margarina ili putera
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
500 ml mleka
7 kašika/e šećera
mešano voće po želji
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
250 ml vode

Priprema

Priprema

1

Fil

U sud sipajte 300 ml mleka i 5 kašika šećera. Stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka i puding sa ukusom bele čokolade, pa dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i pokrijte streč folijom ili kesom. Ostavite da se ohladi.

2

Korpice

Mleveni keks sipajte u sud pa prelijte istopljenim margarinom. Promešajte, pa pomoću modlica pravite korpice. Možete unutrašnji deo modlice oblagati kesom ili streč folijom ili ostavite bez.


Kada napravite korpice, ostavite ih u frižider da se stegnu i ohlade.


Kada se i fil ohladio, mikserom ga malo umutite, pa sipajte u poslastičarsku kesu.
Iz kalupa izvadite korpice od keksa i odstranite kesu ili foliju. Ukoliko ste korpice formirali bez kese/folije, tada samo malo pritisnite ivice kalupa, okrenite i korpice će same da ispadnu. Naravno, kod vađenja ovih korpice morate biti pažljivi. Napunite korpice filom i složite voće (borovnice, kivi, mandarine, nar ili voće po želji).

3

Priprema preliva

U sud sipajte 2 kašike šećera i preliv iz kesice. Promešajte, pa sipajte vodu i mešajte da se ne stvore grudvice. Stavite na ringlu i polako zagrevajte, ali vodite računa da vam ne provri. Nakon toga, sklonite sa vatre i ostavite desetak minuta da se prohladi pa sipajte preko voća.


Ostavite u frižider na hlađenje i čuvajte u njemu do služenja.

0 Odabrali ste